Kockrotsläkemedelsegenskaper granskar artros

Kära läsare, jag är glad att välkomna er alla! Den sista artikeln heter "ogräs i landet och deras användbara egenskaper". Och idag kommer vi lite fördjupa vår bekanta med dessa användbara växter och ägna vårt samtal till en mugg!
Vi känner igen lätt burk genom utseende. Du kommer inte att blanda upp dessa stora löv och skadliga taggar med någon annan växt!

Och orden "Burdock" och "Burdock" har ibland ett hushåll som betyder att det inte har något med de medicinska egenskaperna hos denna växt att göra. Det finns uttrycken "Att du klämde fast på mig som en burdock!". Eller "Åh, du, burdock!", "Jo, du och muggar!".

Men hur mycket denna växt är användbar för vår hälsa, få vet!

Kockrot, helande egenskaper och kontraindikationer - detta är precis den kunskap som är nödvändig för varje person! Tidigare visste de utvalda om det: herbalister, traditionella läkare, herbalister.

Idag avslöjar Internet för oss många intressanta uppgifter. Låt oss analysera vilka medicinska egenskaper som burken har.

Användbara egenskaper av löv och burdock rötter

Kock är inte bara en ogräs, det är en mycket värdefull läkemedelsväxt. Folkläkare har empiriskt upptäckt under många århundraden de sjukdomar där burk-extrakt hjälper.

Forskare vet nu exakt växtens kemiska sammansättning. Detta gör att du kan ange indikationerna för användningen av avkok, tinkturer, salvor av burdock.

Rötterna av kardborre fann fettsyror såsom palmitinsyra, stearinsyra, sitosterol, stigmasterol, polysackarid inulin, proteiner, olja Ephiny, garvsyra komponenter och bitterhet, slem, vitamin C, glykosid arktiin, spårämnen: zink, bor, tenn, järn, mangan, och strontium.

Sammansättningen av växten gör det möjligt för forskare att argumentera för att käken har koleretiska och diuretiska egenskaper. Ge en uttalad diaphoretic effekt. Det är ett laxermedel. Det har antiinflammatorisk, analgetisk effekt. Det stimulerar syntesen av enzymer i bukspottkörteln och rensar också tarmarna. Extremt fördelaktig effekt på behandling av hudsjukdomar. Den har utmärkta antibakteriella, desinfektionsmedel, antifungala effekter.

Hur skörda skörd för behandling

Kock finns i hela Ryssland och i länder med tempererat klimat. Det är en invånare av lediga delar, utkanten av vägarna, som växer nära bostäder.

Det finns flera sorter av burdock, men kardborre och burdock arachnoid (felt) har helande egenskaper. De skiljer sig bara i sina klamrande spines. Och kompositionen och terapeutiska effekterna av båda är bra.

Rötter skördas antingen på hösten eller i början av våren, och bara rhizomer av förstaårsplantor grävas ut. Efter det andra året är rhizomer olämpliga för behandling.

Så gräva upp rötterna, skaka av marken och antingen tvätta eller torka, och rengör sedan med en pensel. Torkad i speciella torktumlare, nära kaminen eller i ugnen. Det rekommenderas inte att torka i luften, rötterna ruttnar. Förvarade rötter på en torr plats i 4-5 år.

Bladen skördas vanligtvis på våren och blomställningarna och fröna - under blomningstiden och mogning. Blad och rötter används både råa och torkade. Bladen lagras i ett år.

Hur man applicerar löv och kullarrot

Hur man lagar ett vatten extrakt av burdock rot
Det bör sättas i en termos 20 g torkade rötter. Tillsätt kokande vatten där i två glasögon. Stäng termosproppen och låt den brygga i ungefär en timme. Detta blir den dagliga dosen, som måste delas in i 4 gånger. Konsumera efter måltider, varaktigheten av upp till 1,5 månader eller mer. Läsningarna är så breda att det inte var för ingenting som jag skrev i titeln på artikeln "Burdock roots hjälp från 100 sjukdomar!

Hur man lagar vatteninfusion av bladblad
Det är nödvändigt att mäta 50 gram torra löv och tillsätt kokande vatten - en halv liter. På samma sätt insistera på en termos, bara längre - 3-4 timmar. Drick det varmt och dela upp det i tre delar efter att ha ätit.

Hur man gör en infusion av mogna burdock frön
Ta 20 gram frön och ångad i en termos i en termos med ett glas kokande vatten. Filtrera sedan och dela in i 3 eller till och med 4 mottagningar.

Avkogning av burdockrötter och kardborreblad
Buljonger kan framställas från olika delar av växten och användas för olika sjukdomar:

För avkok av kullrot måste du ta 20 gram torra rötter och häll vatten i 250 ml. Koka i ett vattenbad och koka i 20 minuter. Kall och spänning. Hela volymen är uppdelad i 3 delar och tas efter måltider.

Avkoket kan tas både inuti och behandla huden med skador, suppurationer, sjukdomar. Skölj munnen och halsen med angina.

För att förbereda ett avkok av blad och blomma kluster, måste du också ta 20 gram torrt material i samma mängd vatten, men att koka för långa - 5 minuter. Efter kylning används en sådan avkokning bäst lokalt, applicering av gasbindning som blötläggs i lösning för sår, brännskador, psoriasisplakor.

Hur man gör juice från burkblad
För att förbereda 20-30 ml juice måste du ta 7-8 unga blad av växten, mala dem i köttkvarn eller blandare och pressa ut saften. Det ska tas omedelbart före måltiden. Späd i ett glas vatten. Under dagen borde det finnas ytterligare 1 - 2 doser. Tyvärr är sådan juice inte beredd för framtida användning. Kursen är 7-10 dagar, du kan upprepa efter ett tag om målet inte uppnås.

Hur man gör salva från burk
Ta 50 gram torkade löv eller burdockrötter, tillsätt ett glas vatten och laga i 30 minuter över låg värme. Vatten är halvkokt bort. Rör om blandningen väl och tillsätt 200 gram smör eller svamp till det. Slå och lagra i en burk i kylskåpet. Denna salva hjälper till vid behandling av smärta och inflammation i lederna.

Hur man lagar burdockolja
Matlagning är inte svårt. Ta 100 gram nygravd burdockrot. Tillsätt 250 ml av någon vegetabilisk olja du vill ha. Insistera i 24 timmar, koka sedan i 15 minuter, rör om hela tiden. Filtrera ut Förvara i en mörk flaska och använd för att stärka håret.

Hur kan du annat använda burkblad
Vanliga blad kan användas för kompressor med smärta i lederna, såväl som appliceras på olika delar av huvudet för huvudvärk.

Läkande egenskaper hos burk från olika sjukdomar

Behandling och förebyggande av urolithiasis
I detta fall används plantens diuretiska egenskaper och förmågan att lösa de små stenarna av urinsyra. Det är mer effektivt att använda buggen i örtte och kombinera den med andra urinväxter.

Behandling och förebyggande av kolelitiasis
Choleretic action av burdock hjälper till att utspäda gallan och förhindra bildandet av stenar. Dessutom återställer kullor fett och kolhydratmetabolism.

Kronisk pankreatit, pankreasstenar, typ II-diabetes
Kardborre främjar syntesen av matsmältningsenzymer och insulinsekretion av magsaft, minskar inflammation, förbättra matsmältningen, underlättar kolhydrater och fettomsättningen.

Sjukdomar i matsmältningssystemet
Burdock främjar tillväxten av bra intestinal mikroflora, botar inflammation, eliminerar putrefaktiva processer, är ett antifungalt medel. Det hjälper till vid behandling av förstoppning, hemorrojder, intestinal flatulens.

Det kan användas för att behandla kronisk gastrit och magsår. Den använder färska rotar av burdock omedelbart efter gräva. De måste tvättas ordentligt, skäras i små bitar och ätas, tygas noggrant.

Behandling av osteokondros, artros, rheumatoid ledskada, gikt
Kockrot bestämmer vatten-saltmetabolism, tar bort överskott av salt från kroppen, minskar inflammation i vävnaderna och minskar smärta i lederna, förbättrar rörligheten.

Kall- och smittsamma sjukdomar
Buljonger och infusioner framställda från burdock fungerar som antipyretiska, har antiinflammatoriska, antibakteriella, kroppsrenande egenskaper. Mycket användbart för akut respiratoriska sjukdomar, trakeit, bronkit.

Behandling av hudsjukdomar
Kardborre kan behandla eksem, psoriasis, skrubbsår, akne, lindrar klåda nässelutslag, ge behandling efter att ha blivit biten av bin, och även ormar. Solbränna, sår, suppurations - detta behandlas väl med avkok från plantans rötter.

Stärka hår, skallighet
Av speciell anmärkning är den positiva effekten av burdock vid behandling av hårproblem. Kockrot reducerar håravfall, stärker glödlamporna, bidrar till utseendet på ungt vellus hår och deras ytterligare tillväxt.

Ondartad noobrazovaniya
Kockrot och frön innehåller glykosidarktinet och arktigenin och har antitumöraktivitet. Det är särskilt viktigt att applicera saften av färska löv och kardborrfrön under kemoterapi. Det bidrar till att förbättra blodets sammansättning, rensa kroppen och förbättra cancerpatienternas immunitet.

När kan inte använda kullrot?

Det finns praktiskt taget inga kontraindikationer för användningen av växten. Använd inte den endast för gravida kvinnor, såväl som ammande mödrar.

Individuell intolerans eller allergi mot växter är en annan orsak till vilken du kommer att behöva vägra behandling.

Kockrot: Läkemedelsegenskaper och kontraindikationer hjälper till vid korrekt användning för hälsan. En mängd olika komponenter gör att du kan använda denna medicinska växt som ett antiinflammatoriskt, diuretikum, koleretiskt medel. Hjälper till att läka sår och stärka hår. Det visar sig att kullrotens helande egenskaper verkligen kan hjälpa till från 100 sjukdomar!

De helande egenskaperna hos kullrot, tillämpningsreglerna

Burdock är utan tvekan en folkplanta. Denna gräs finns på nästan vilken terräng där det finns vegetation. Burdock, eller burdock, är en stor hjälpare i kampen mot många sjukdomar. Det finns ett stort antal sjukdomar som han behandlar. Ur medicinskt synvinkel har växtens rötter den största terapeutiska effekten.

Fördelar och kontraindikationer

Burdock verkligen utrustad med en uttalad helande effekt mot många sjukdomar. Det används för både direkt behandling och profylax. Detta förklarar populariteten hos kullrot i folkmedicin.

Användbara egenskaper

Växtbaserade produkter används aktivt i följande fall:

  • njure och gallblåsersjukdom
  • dermatologi och kosmetologi;
  • virala, katarrala, svampsjukdomar;
  • störningar i immunsystemet.

Sålunda kardborre rot förbättrar kvaliteten på blod och återställer blodflödet genom kärlen, eliminerar de små stenar och sand i njurarna (och även förhindrar deras bildning), återvinning av ledfunktion, och bildade vid deras sönderdelning av mineralsalter.

Växtens huvudsakliga helande egenskaper:

  • smärtstillande medel;
  • antiinflammatoriska;
  • immunmodulerande;
  • antiallergisk;
  • antimikrobiella, antiparasitiska, antifungala.

Och många andra användbara egenskaper som officiellt bekräftas av modern medicin. Men det viktigaste är att växten är ett utmärkt sätt att förebygga onkologi.

Kockprodukter kan användas både internt och externt:

  1. Inuti är det lämpligt att ta med pankreatit, kolecystit, gastrit, dyskinesi i gallblåsan, liksom vid sjukdomar i urin- och andra sjukdomar.
  2. Utvändigt används för problem med hår och hud. Till exempel med håravfall och tvärsnitt, eksem och dermatit.

Kontra

Det finns få kontraindikationer och det finns inga väldigt seriösa bland dem:

  1. Allergisk reaktion. Det bör noggrant tillämpas på en person som är benägen för allergier.
  2. Graviditet, amning. I dessa fall är det nödvändigt att helt överge folkmedicinen, eftersom växtämnen kan skada barnets kropp (kardans komponenter överförs via mjölk).
  3. Effekt på hjärtat och leveren. På grund av överdriven och okontrollerad användning av denna naturliga botemedel lider levern och hjärtat ofta.

Under alla omständigheter, innan behandlingen påbörjas, är det nödvändigt att samråda med en läkare och först efter att hans rekommendationer gått vidare till behandling.

Kockbaserade folkrecept

I folkmedicin är användningen av kullrotor utbredd. Därför finns det många instruktioner för dess förberedelse.

Infusion och tinktur

Förbered från 20 gram hackad kullrot, som hälls med två glas kokande vatten. Insistera på en termos i ca en timme. Drick infusionen efter måltid för ½ kopp upp till 4 gånger om dagen. Denna infusion rekommenderas att användas i lever och gallblåsersjukdomar, gikt och reumatism, diabetes, magsår och duodenalsår, hemorrojder, gastrit, exudativ diatese, eksem, rickets och furunkulos. Behandlingstiden är 30-50 dagar. Men du kan också behandla sår, sår, vårtor, gurgla, tvätta och skölj hår.

För beredning av tinktur behöver finhackade rhizomplantor och vodka (1:10). Råvaror hällde vodka och insisterar på 2 veckor. Denna tinktur har en bitter smak, så honung kan tillsättas efter önskemål. Ta matsked 3 gånger om dagen före måltiderna. Alkoholtinktur gnidade ömska leder med gikt, artrit, osteokondros.

dekokt

En avkok av rötterna kan framställas på två sätt:

  1. Hackade burdockrötter (20 gram) hälls med ett glas vatten och kokas i 20 minuter över låg värme. Därefter insisterar 30 minuter. Före användning filtreras verktyget. Ta avkok 3-4 gånger en matsked efter måltiden. Det rekommenderas att användas för kolelithiasis och urolithiasis, reumatism, gikt, artros, osteokondros, inflammation i blåsan och som diaphoretic för förkylningar.
  2. Krossade rötterna (100 gram) kokas i vatten (1 liter) tills initialvolymen erhålls. Det resulterande verktyget filtreras och honung läggs till smak. Ta avkok 3 gånger om dagen för 3 skedar för reumatism, gikt, diates, urolithiasis.

Salva och olja

Krossade löv och rhizom (25 gram) häll ett halvt glas vatten på golvet och låt sjuda i 20 minuter över låg värme. Därefter males blandningen med smör (100 gram). Denna salva används för att behandla och förebygga skallighet, frostskada och brännskador.

Färska burdockrötter (75 gram) hälls med någon vegetabilisk olja och infunderas i 24 timmar. Efter kokning i 15-20 minuter. Den färdiga oljan används i hudsjukdomar och för att aktivera hårväxten.

Kockrotskörd

För att få alla de helande egenskaperna hos kardborre, måste den skördas under det första året av tillväxt. Sedan äldre växten, desto mindre fördel kommer med sina rötter och löv.

När roten är noggrant grävd tvättas den noggrant med vatten och det övre lagret avlägsnas. Roten är skuren i längder på ca 8-10 cm. Tjocka bitar ska skäras längs. Torka arbetsstycket i ett mörkt och välventilerat område. Det perfekta alternativet skulle vara vinden, men om det behövs kan rötterna torkas under sängen på ett papper.

Ju tunnare bitarna, ju mindre tid det tar att torka helt. När alla förberedelser torkar väl placeras de i en burk och tätt täckt med lock. Med sådan lagring förlorar anläggningen inte sina användbara egenskaper i 5 år.

recensioner

Medicinska egenskaper hos kockrot och recensioner om det:

Kockrot är ett lagerhus med vitaminer och mikroelement. En gång var det han som behandlade hälspassan. Jag försökte många apoteksalvor, men resultatet var något slags svagt. På råd av en läkare började han behandling med en tinktur av burk-extrakt. Och gradvis försvann sporen. Naturligtvis är processen inte snabb, men det är värt det.

Jag har använt en burk för behandling av pankreatit i ett år nu. Plötsliga attacker passerade, blodprov återvände till normala. Och nyligen sa en endokrinolog att burdock hjälper kroppen att absorbera kalcium till det maximala. Samtidigt ackumuleras det direkt i benen och inte på blodkärlens väggar. Detta är särskilt viktigt för äldre människor.

För mig har ett avkok av kullrot varit det bästa botemedlet för hår i flera år i rad. I grunden sköljer jag huvudet efter tvätt. Mitt hår är alltid glänsande, välskötta och klara. Ja, jag köper torrt gräs i ett vanligt apotek.

kardborre

Latinska namnet: Arctium tomentosum Mill

Synonymer: lopushnik, burdock, burdock root, farfar, burr, lepielnik, hund, farfar, burdock

beskrivning

Burdock är en välbekant anläggning, utbredd i vårt land. Kocken kallas ofta burdock, dess populära namn "farfar", "burdock" etc. är också kända. Burdock tillhör familjen Compositae, refererar till biennalen. Växter utmärks av stora löv i form av ett hjärta som kan nå nästan en halv meter lång och korgblommor, lila "taggar", som med sina spetsiga krokiga ändar håller sig vid ull av djur som passerar och mänskliga kläder och sprider sig över långa avstånd. Kocken kan nå en höjd av 3 meter i höjd och har en imponerande storlek på en stång av stångtyp - upp till en och en halv meter lång.

Man tror att burken är hemma för Medelhavet, men nu är de utbredd genom det tempererade klimatet, över Eurasien och Amerika. Ofta finns klyftor nära deponier, övergivna ödemarker, längs vägar, längs staket.

Skörd och förvaring

Blad, korgar och kardborre har helande egenskaper, men oftast är det roten till den växt som skördas. Man tror att de mest användbara rötterna av burdock, som har fyllt 1 år, samlar dem på hösten, i september eller i oktober. Ettåriga burdocker utmärks av det faktum att de ännu inte har spikiga frökorgar. Ett tecken på beredskap att skörda är blödernes torkning - medan bladen fortfarande är gröna, det finns mindre helande kraft i rötterna och så blir de saftiga. Du kan samla och röda på en tvåårig växt, då skördas de på våren, medan bladet på kullocken ännu inte har dykt upp eller blivit ganska liten - beroende på regionen händer detta i april eller maj.

Burdockrötterna grävas ut, rengörs av markrester och tvättas noggrant med vatten. Därefter skärs råmaterialet i 10-15 cm långa bitar, längs med och torkas på en plats skyddad mot solljus, med god tillgång till frisk luft. Torkning i ugnen eller ugnen vid låga temperaturer är också tillåtet. Torkade rötter ska förvaras i papperspåsar eller påsar på en torr plats. Om du uppfyller lagringsförhållandena är råvarornas hållbarhet upp till 5 år.

Användningshistoria

Användningen av kardborre för medicinska ändamål har en tusenårig historia. Hans avhandlingar ägnas åt gammal tibetansk medicin, han nämns i böckerna av kinesiska läkarna. Kock i östra övningen anses vara ett bra botemedel mot ödem, ett botemedel mot gikt och syfilis, och används för att hjälpa till med snakebiter och andra förgiftningar samt blödningar. Det beskrivs också som ett botemedel mot nervösa sjukdomar.

Från de gamla ryska krönikorna kan du lära dig att med hjälp av en burdock återvände läkarna hälsa till Alexander Nevsky. Traditionell medicin i Ryssland använde de helande egenskaperna hos burdock för njursjukdomar, för gikt- och reumatiska smärtor, för ödem, hudsjukdomar, insektsbett, för hemorrojder och sexuellt överförbara sjukdomar. Enligt legenden var klyftet lite känt i Europa ända fram till Napoleonkrigen, och dess törn gick in på fransoldaternas kläder när de återvände från Ryssland. I Frankrike kallades skytten "rysk smitta". Men senare förändrades inställningen till kullar till en mer positiv - herbalists upptäckte de klibbiga växtens medicinska egenskaper. I folkmedicin i olika europeiska länder används burdockpreparationer i stor utsträckning för att behandla ett brett spektrum av sjukdomar. Polska och tyska läkare uppskattar burdockrötter för deras diuretiska egenskaper, liksom deras förmåga att ha en fördelaktig effekt på hud och hår.

Österrikiska folkrecept föreskriver användningen av burk för förstoppning och stagnation av gallan och i olika former - avkok, alkoholtinktur, pulveriserad rot. Och bulgariska herbalister med kullrot behandlar patienter med nedsatt metabolism, tar bort njursten, lindrar magsår och gastrit.

Bland de gamla recepten för att använda burdock finns inte bara medicinska, men också hushållsartiklar. Så, med hjälp av burdock kan du bli av med möss - du borde expandera burdock spines nära hålen. Det är svårt för möss att bli av med klibbiga burrar, och de lämnar farliga platser.

Burdock är allmänt känd som en livsmedelsprodukt. Roten, grunden till mjölstillståndet, ersätter det vanliga mjölet, som är lämpligt för att baka bröd och kakor. Du kan bara suga rot i mjölken - det visar sig vara en näringsrik maträtt. Kockrötter kan stekas, kokas, läggas till soppor och sallader - det är inte bara gott men berikar också kosten med friska ämnen.

Kemisk sammansättning

Kockrötter utses av höga näringsegenskaper på grund av innehållet i lättfördelbara kolhydrater och polysackarider. Inulin, som finns i stora mängder - upp till 50 procent - ger burdockrötterna en lite söt smak och kan inkluderas i diabetikernas diet som ersättning för skadligt socker. Samtidigt är inulin en oumbärlig substans för att återställa tarmmikrofloran, det normaliserar de metaboliska processerna och förhindrar avsättning av salter.

Burdockrötterna är rika på vitaminer, bland annat askorbinsyra, provitamin A, tokoferol, B-vitaminer, vitaminer D och R. Mineralskompositionen av burdock innehåller det viktigaste för mänskliga hälsokomponenter - kalcium, kalium och fosfor, metaller - zink, magnesium, järn och andra. Dessutom innehåller rötterna fettsyror, värdefulla eteriska oljor, proteiner, pektiner, bitter och tanniner, glykosider och alkaloider, liksom många andra biologiskt aktiva komponenter.

Medicinska tillämpningar

Kockrötter har en helande effekt på matsmältningssystemet, de har diuretikum och koleretiska egenskaper, en mild laxerande effekt, samtidigt som man lindrar smärta och stoppar inflammatoriska processer. Under verkan av burdock aktiva substanser förbättras produktionen av enzymer i bukspottkörteln. Tack vare inulin återgår antalet leukocyter i blodet till normalt. Kocken förhindrar också stenbildning i gallblåsan och njurarna. På grund av detta används burdock framgångsrikt vid behandling av sjukdomar i mag och tolvfingertarm, gallblåsa och lever. Med hjälp av tinkturer och avkroppar av burdockrot, behandlas gastrit, sår, förvärringar av pankreatit och cholecystit. När urolithiasis används, fungerar den diuretiska verkan hos burk och dess förmåga att lösa små stenar och underlättar borttagningen. Tack vare skräp förbättras ämnesomsättningen av fetter och kolhydrater, intestinal rengöring uppstår, matförtäring förbättras. Kocken lindrar också förstoppning, eliminerar jäsning i magen. Kock är också användbar i hemorrojder och i svampsjukdomar. Vid förgiftning, inklusive giftiga bett, alkoholförgiftning etc. Kock hjälper till att ta bort skadliga ämnen från kroppen.

När det finns felfunktion i lederna, används burdock som ett medel för att normalisera utbytet av salter, vilket sparar kroppen från deras överskott, vilket är särskilt viktigt för reumatism, artros, artrit och giktpina. På grund av den inflammatoriska effekten av kardborre i lederna minskar smärtan, rörlighet och flexibilitet återvänder gradvis. Vid osteokondros och andra sjukdomar i muskuloskeletala systemet kan den inre åtgärden kompletteras med en yttre genom att förbereda en salva av burdock.

Burdock används som behandling för förkylning och orvi. Samtidigt uppvisar den antipyretiska egenskaper, lindrar effektivt inflammatoriska processer, förhindrar tillväxt av bakterier och mikrober, inklusive i luftvägarna - med bronkit, trakeit, angina.

Kockdekok - ett välkänt medel mot hudsjukdomar. I dermatologi används den för att behandla pustulära utbrott och kokar, eksem, förvärring av psoriasis, olika former av akne, sår och brännskador, all sorts sår och dermatit. De antiseptiska egenskaperna hos burdock gör det möjligt att desinficera huden och förhindra reproduktion av patogena bakterier, medan klåda är lindrad, inklusive de som är allergiska.

För patienter med diabetes är burdock bra eftersom det stimulerar bukspottkörteln att bilda insulin. För patienter med kardiovaskulära sjukdomar - det faktum att ämnena i sammansättningen av burdock bidrar till tonen i hjärtmuskeln.

Sjukbehandling

Kockrot används för behandling av följande sjukdomar:

Kontra

Att ta burock rekommenderas inte för:

Recept 1

Burdock - ett vanligt recept

1 matsked krossade rötter Häll 1 kopp kallt vatten, insistera på natten, koka upp, insistera på 30 minuter, spänning. Ta 1 matsked 4-5 gånger om dagen.

I njur- och gallstenssjukdomar, kolecystit, pankreatit, sjukdomar i bukspottkörteln, inflammatoriska processer i njurarna, förkylning

15 gram hackade rötter häll 400 ml. kokande vatten i en termos, insistera 1 timme, dränera. Ta varma 100 ml. 3-4 gånger om dagen efter måltid.

Att rengöra blodet vid förgiftning

20 gram hackade rötter häll 200 ml. kokande vatten, insistera, insvept, 2 timmar, dränera. Ta 100 ml. 3-5 gånger om dagen, före måltiden.

diuretikum

3 msk hackade rötter häll 800 ml. kokande vatten, simma med en liten koka tills halva buljongen förångas, insistera 30 minuter, påfrestning, tillsätt 2-3 matskedar honung eller socker. Ta 1/2 kopp 3 gånger om dagen och 1 kopp före sänggåendet.

Återställande medel

1 msk hackade rötter häll 1 kopp kokande vatten, insistera, lindad, 1,5 timmar, stam. Ta 1 glas 2 gånger om dagen.

När prostata adenom

1 msk hackad kockrot häll 500 ml. kokande vatten, simma på låg värme i 10 minuter, dränera. Ta 1 glas 4 gånger om dagen, före måltiden.

Med reumatism, eksem

1 efterrätt sked häll 200 ml. kokande vatten, koka över låg värme i 5 minuter, insistera 20 minuter, belastning. Ta 1 matsked 4 gånger om dagen, före måltider.

Med gastrit, mag-och duodenalsår, sjukdomar i urinorganen

3 gram finplanad rothäll 250 ml. kallt vatten, insistera 5 timmar i en termos, stam. Ta 1/3 kopp 3 gånger om dagen.

Med försenad menstruation, sexuellt överförbara sjukdomar

25 gram hackade rötter häll 250 ml. kokande vatten, koka på låg värme i 20 minuter, spänning. Ta 1/2 kopp 3-4 gånger om dagen.

Med diabetes, gikt, reumatism, kronisk förstoppning, hemorrojder, tarmblödning

1 msk hackad rot häll 2 koppar kokande vatten, laga på låg värme i 10 minuter, insistera 1 timme, spänning. Ta 2 matskedar 3 gånger om dagen.

Med tumörsjukdomar

Grind burdock rot till ett tillstånd av pulver. Ta i lika stora delar av pulver, honung, medicinsk alkohol, blanda noggrant, insistera 2 veckor på ett mörkt ställe, ibland rörande. Ta 1 matsked 3 gånger om dagen.

Med urolithiasis och gallstenssjukdomar, magsår och duodenalsår, gastrit, diabetes, hemorrojder, reumatism, osteokondros, eksem, gikt, rakit, exudativ diatese, furunkulos

40 gram hackade rötter häll 300 ml. kokande vatten i en termos, insistera 2 timmar, stam. Ta 100 ml. 3 gånger om dagen efter måltiden.

Tea. I strid med levern, gallblåsan

2 teskedar hackad rot häll 0,5 liter kallt vatten, insistera 5 timmar, koka i 1 minut, insistera ytterligare 10 minuter, stam. Drick 1 kopp 3 gånger om dagen.

skölj

I inflammationsprocesser i struphuvudet och munhålan

1 del av krossade rötter häll 15 delar kokande vatten, insistera 3 timmar, stam. Skölj munnen 3-5 gånger om dagen, varm infusion.

Med håravfall, mjäll, skallighet

15 gram hackade rötter Häll 1 kopp vatten, koka på låg värme i 20 minuter, insistera 1 timme, dränera. Gnida avkoket i hårbotten eller skölj håret efter tvättning.

kompresser

Med bursit, psoriasis, eksem, gikt, artrit, hälsporer, smärtor i benen, trofasår, reumatism, osteokondros, furunkulos

Häll 20 gram krossade rötter i en emaljpanna med lock, häll 1 kopp vatten, låt sova på låg värme i 10 minuter, låt i 40 minuter, dränera. Gasväv viks i 2-3 lager, mycket fukt i buljong och applicera 30-60 minuter, 1-3 gånger om dagen på de drabbade platserna (du kan lämna på natten och fixera bandaget).

4 msk hackad rot häll 4 koppar kokande vatten, förånga till hälften (det här är en del), tillsätt 4 delar koolja, blanda noggrant. Sätt den färdiga salva i en glasfat, stäng locket, förvara i kylskåpet.

När hudsjukdomar, sår, sår, brännskador, tromboflebit, hemorrojder, för att stärka och förbättra hårväxten

100 gram hackad rot häll 150 gram olivolja, simma på låg värme i 20 minuter, spänning. Applicera på de drabbade områdena 1-2 gånger om dagen.

Kockolja

70 gram färskhackad kockrot kasta 200 gram av någon vegetabilisk olja (helst oliv eller mandel - de är mjukare), insistera på en varm plats i 1 dag, ångad, omrör, över mycket långsam eld i 15 minuter, dränera, dränera i en burk.

Kockolja

Med håravfall, skallighet

Mala roten till ett tillstånd av pulver. 100 gram pulver häll 0,5 liter raffinerad solrosolja, insistera 21 dagar på en varm plats, skaka ibland, stam. Skaka före användning. För att tvätta håret är det lätt att gnugga oljan i hårbotten, linda en film, linda en handduk. Utför procedurer 2 gånger i veckan, håll från 20 minuter till 1,5 timmar.

recensioner

03/27/18 Olga

Du ordinerat min son en kurs med Shiksha, lakrits, burk, Sophora, Repeshk örter) för att minska den autoimmuna processen och normalisera bukspottkörteln (islet). Jag kommer att säga att det finns ett resultat. Sahara började minska igen, så processen går. Vi accepterar avkok i 15 dagar.

Jag beställde gräs på din webbplats.

09/16/16 Olga

Hej Julia Evgenievna!

Vi har tagit dessa örter för hälsofrämjande och i synnerhet från adenoider. Allt är super! Vi kommer inte ihåg om adenoider, och vi har inte varit sjuk alla i fjol.

Tack så mycket. Du är bara den sista chansen för många patienter som är desperata och desillusionerade med traditionell medicin.

03/01/16 Olga

Hej Julia Evgenievna!

Efter dronka växtbaserade dekoktioner, comfrey tinctures och magiska ärtor från Burdock Root och Marsh Legs, slutade dottern att göra ont. Näsan andas väl alltid, och vi har glömt bort adenoider. Nu är hon i första klassen, i ett nytt lag och samtidigt har hösten och vintern studerat utan ett pass.

Jag gav henne: Calendula officinalis - 1, Echinacea purpurea - 1 tsk, Eukalyptusblad - 1 medium, Lakritsrot - 1 tsk, Rosehips - 1, Violet tricolor - 1. Bollar från Burdock Root marsh (1: 5). Hon hjälpte dessa örter.

02/17/16 Olga

Detta, vår bästa läkare, Julia Evgenievna!

Jag vill uppriktigt tacka för min dotter. Efter att ha druckit växtbaserade dekoktioner, kamrontin och magiska ärter från Burdock Root och Marsh Legs, slutade hon att skada. Näsan andas väl alltid, och vi har glömt bort adenoider. Nu är hon i första klassen, i ett nytt lag och samtidigt har hösten och vintern studerat utan ett pass.

Jag är säker på att med din hjälp kommer jag också att kunna återhämta sig.

Vi önskar er alla bästa, snälla, ljusa! Lycka till och välstånd i allt.

01/13/16 Olga

Hej Julia Evgenievna!

Glafire från adenoids prokapalaolja Comfrey, som du sa. Matar ner örter och ärtor (Burdock root + Lemna marsh). Det har blivit mindre mottagligt för infektioner, näsan andas mycket bättre.

12/21/15 Ksenia

Kära Julia Evgenievna!

Jag hade precis slutat dricka Euphorbia Pallas tinktur. Jag dricker den i ungefär en månad, jag äter Burdock root. Resultat: lederna upphörde svullnad, smärtan i dem dulled. Övergripande välbefinnande har förbättrats. Med djup respekt, önskningar om hälsa och allt det bästa i det nya året.

10/16/15 Marina

Kära Julia Evgenievna, hej.

Jag fortsätter att dricka Chagu, Burdock, och jag kommer att göra en ny samling. Efter början av behandlingen med örter under ditt ledarskap har alla slags lungproblem minskat.

Jag tackar och tackar verkligen!

Läkarens råd

08/30/18 Catherine

Hallå
Kan du snälla berätta om jag kan använda Vitapollol ljus för livmoderpolymer? Vad mer kan du ta, då nej? En annan cyste i livmoderhalsen.
Tack för svaret.

Välkommen!
Ljus kan användas, men endast förutom huvudterapin:
1. Tinktur Borovoy livmoder.
- 100,0 gram krossad ört Borovoy livmoder häll 500,0 ml vodka och infusera i 2 veckor. Stamma, pressa. Drick 1 kof.l. tre gånger om dagen. Kurs 1,5-2 månader.
2. Samla örter för att dricka.
Rötter: Burdock - 1; Sabelnik of the marsh - 1; Thistle spiny - 1, Icelandic Tsetraria - 1 dec., Greater celandine - 1 tsk.
Mala gräs och frukt jämnt upp till 2-3 mm, rötter upp till 3-5 mm - i början mekaniskt till små bitar, sedan på en kvarn; Blanda jämnt.
Örter utan dos ska tas i matskedar.
- 1 msk. Blanda häll 300,0 ml kallt dricksvatten i en timme och koka sedan. Koka över låg värme eller kokande vattenbad, täckt, i 15 minuter.
Kyl, pressa, pressa och upp till 300,0 ml.
Drick 100,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Kurs - 2 månader.
3. Bevattning från den första torrdagen i cykeln, 10-12 gånger och upprepa nästa månad.
Oljekaka från samlingen av örter för att dricka häll 300,0 ml vatten och koka i 20 minuter på låg värme. Stam, häll 1 tsk. Borovoy livmoder tinkturer håller douching.
Efter 2 månader, gå igenom ultraljudskontrollen.
Allt gott och lycka till!

08/29/18 Kärlek

Snälla berätta om Adams rot kan appliceras vid artros i knäledssteget 3. Om så är fallet, skriv ett recept.
Jag skulle vara väldigt tacksam.

Välkommen!
Adam rodsmärta lindrar väl. Men använd det bara externt, det är giftigt!
1. Tamus tinktur:
- 100,0 g hackad torr rot häller 0,5 liter 60% alkohol eller farmaceutisk Gerboton och insisterar 10 dagar. För gnidning eller gnidning av lederna.
2. Fäst chondroprotektorer och antiinflammatoriska örter:
2,1. Börja med Teraflex, en kurs om 2-3 månader.
2,2. Samling av örter.
Rötter: Sabelnik marsh - 1, Burdock - 2; En genomsnittlig stjärna är 2, en vanlig manschett är 2, en pilbark är 2 och en vanlig lila är 3.
Mala gräs och frukt jämnt upp till 2-3 mm, rötter upp till 3-5 mm - i början mekaniskt till små bitar, sedan på en kvarn; Blanda jämnt.
Örter utan dos ska tas i matskedar.
- 1 msk. Blanda häll 300,0 ml kallt dricksvatten i en timme och koka sedan. Koka över låg värme eller kokande vattenbad, täckt, i 15 minuter.
Kyl, pressa, pressa och upp till 300,0 ml.
Drick 100,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Kurs - 2 månader.
3. Och var noga med att behålla fysisk aktivitet enligt dina förmågor - gå, bada i poolen, gör övningar med knäböj.
BRA LUCK! :-)

08.28.18 Hopp

Hallå
Snälla berätta för mig Mormor Nina är 72 år gammal. På rötterna på cystens tänder. Kan antineoplastiska örter avlägsna dem?

Välkommen!
Det beror på vad du menar med "antitumör örter", Hopp!))
När allt kommer omkring, hör den till dem, och den röda fluga agaric!
Jag rekommenderar inte giftiga örter, framför allt. Och enligt åtgärden - antiinflammatorisk och lymfotropisk. Både inåt och för bad.
1. Samla örter.
Rötter: Burdock stor, Sabelnik marsh; Manschetten är vanlig, Salvia officinalis, Rosehips.
Ta jämnt och hugga upp - gräs och frukt upp till 2-3 mm, rötter upp till 3-5 mm - i början mekaniskt till små bitar, sedan på en kaffekvarn; Blanda jämnt.
- 1,5 msk Blanda häll 400,0 ml kallt dricksvatten i en timme och koka sedan. Koka över låg värme eller kokande vattenbad, täckt, i 15 minuter.
Kyl, spänna, pressa och häll till 400,0 ml.
Drick 70,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Kurs - 2 månader.
Resten är för bad, minst 4-5 gånger om dagen.
Om detta är svårt för din mormor, låt han helt enkelt skölja sin mun och efter varje måltidskärl med infusion av örter av ett bandage och lägg det på tandköttet i en lögnande position.
2. Lymfomyosot i lösning.
Dropp under tungan 7 droppar tre gånger om dagen. Kurs - 1 månad.
3. Propolis, fast fraktion.
Del i bitar som väger ca 3,0 gram; före användning - i tre lika delar.
Lös upp allt under dagen. Kurs - 3 veckor.
Lycka till. Allt det bästa och före kommunikation!

08.27.18 Natalia

Välkommen!
Berätta för mig vilka örter att dricka för gallstenar. Stenar 2 ml. Och en blodpropp i gallret. Också ökat kolesterol och socker, något.

Välkommen!
Om du, Natasha, har lite mer vikt, börja med att minska! Att samla örter och juiceterapi hjälper till att minska socker, kolesterol och gradvis minska storleken på stenar.
1. Samla örter.
Rötter: Rosehip - 1, Burdock - 1; Halvfallet - 1, Trädklocka - 2, Rosehip frukter - 3.
Mala gräs och frukt jämnt upp till 2-3 mm, rötter upp till 3-5 mm - i början mekaniskt till små bitar, sedan på en kvarn; Blanda jämnt.
Örter utan dos ska tas i matskedar.
- 1 msk. Blanda häll 300,0 ml kallt dricksvatten i en timme och koka sedan. Koka över låg värme eller kokande vattenbad, täckt, i 15 minuter.
Kyl, pressa, pressa och upp till 300,0 ml.
Drick 100,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Kurs - 2 månader.
2. Upplöst. Kosttillskott på grundval av fågelgalla. Drick enligt anvisningarna i minst 2 månader.
3. Juice black radish.
Drick 30,0 ml före varje måltid, varje vecka tillsätter 10,0 ml per mottagning. För att nå 150,0 ml tre gånger om dagen och dricka en kurs på 2-6 månader.
4. Kost och vatten.
Drick minst 1,5 liter per dag rent vatten; utesluta stekt mat, föredra att rosta eller grilla. Uteslut majonnäs, utom hem industriella såser och alla raffinerade godis och bakverk. Det finns tydligt på klockan, alltid på samma gång.
Du kommer att älska resultaten!
Vi kommer vara glada att se dig i märkesbutikerna på Eco-Factory "Staroslav" i din stad, såväl som i vår webbutik.
Lycka till och tålamod! Allt det bästa!

08.26.18 Alla hjärtans dag

Hallå
Mina händer har inte kört för femte året. Men bara smet inte, vilken typ av droger som inte städar, det hjälper inte. Till denna dag, händerna i sprickorna och kanten nu. Jag vet inte att den korrekta diagnosen gjordes eller inte. Men i början sätter de på allergier och sedan kroniskt eksem. Kan äta några örter att bota?
Hjälp tack.

God eftermiddag, Valentine!
Jag rekommenderar dig inte några separata medel, men ett komplett utbud, inklusive mat och dryck, och lokal terapi:
1. Samla örter.
Rötter: Pyreya krypande - 2, Burdock stor - 1; Violett tricolor - 3, Tre delarsekvens - 3, Stor celandine - 1 dec.l., Melissa officinalis - 2, Salvia officinalis - 1.
Mala gräs och frukt jämnt upp till 2-3 mm, rötter upp till 3-5 mm - i början mekaniskt till små bitar, sedan på en kvarn; Blanda jämnt.
Örter utan dos ska tas i matskedar.
- 1 msk. Blanda häll 300,0 ml kallt dricksvatten i en timme och koka sedan. Koka över låg värme eller kokande vattenbad, täckt, i 15 minuter.
Kyl, pressa, pressa och upp till 300,0 ml.
Drick 100,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Kurs - 2 månader.
Före användning, gör ett prov:
Innan du dricker örter, se till att du inte är allergisk mot dem. Förbered ett avkok av en liten del av en ört och vatten, dra in en naturlig trasa i buljongen och fixa den i en timme mitt på insidan av underarmen. Frånvaron av rodnad, svullnad, klåda är en inbjudan till säker användning och vice versa.
2. buljong havre.
- 1 kopp tvättade havre häll 1 liter dricksvatten, insistera 10 timmar. Koka upp och koka på låg värme i 2-3 minuter. Insistera på att kyla. Stamma, pressa. Drick hela volymen under hela dagen. Full kurs - 3 månader.
ELLER daglig konsumtion av pumpasmassa som innehåller massan av zinkmakronäringsämnen som är nödvändig för huden (sallader, bakat, juice, riven eller soppor, kakor).
3. Brickor för händer.
Kamomill - 3, En serie av tredelad - 2, mor och styvmor - 1.
Ta i dessa delar, slipa och laga infusionen.
- 1 msk. Blanda blandningen med 300,0 ml vatten, koka upp och häll över en termos över natten på 5 minuter. Stam, använd i form av ett varmt bad, 20 minuter.
3,1. Handkräm.
Grind Durish vanlig (gräs och frukt) till pulver, blanda 1: 1 med någon allergivänlig grädde, eller babykräm.
Applicera efter 20-30 minuter efter handbadet. En kurs på minst 3 veckor dagligen. Byt örter, eller ta en paus på 10 dagar och upprepa.
4. Eliminera tvätten med pulver och gå till tvätt probiotika. Detsamma gäller rengöring - undvik direkt kontakt med rengöringsmedel och rengöringsmedel. Använd handskar.
5. DIET är för dig nästan avgörande, Valentine!
För att inte lida frågan "Vad ska man utesluta?!", Hänvisa till en speciell diet för alla allergiska tillstånd - eliminering, och håll i det i minst en månad. Resultaten blir ännu snabbare!
Vi kommer vara glada att se dig i märkesbutikerna på Eco-Factory "Staroslav" i din stad, såväl som i vår webbutik.
BRA LYCK och skriv om resultaten!

08/23/18 Hopp

Välkommen!
Sonen är 19 år gammal. Upp till 15 år fanns inga hälsoproblem. Vid en ålder av 15 började han vara sjuk, han diagnostiserades med en ARVI, och han blev en diagnos av kronisk tonsillit. Han tog mycket av antibiotika (med exacerbationer, som manifesterade sig som förhöjda temperaturer, förhöjd ESR i blodet), upprörd avföring.
Från 15 till 19 år återhämtade sig inte. Undersökades, diagnostiserades: Crohns sjukdom. Tillbringade en resektion av ileokalvinkeln (5 cm i riktning mot tjocktarmen och 15 cm ileum). 4 månader har gått sedan operationen. Salofalk (1 för natten) sätter nu ljus, avföring 1 gång per dag, med halvförfalskade avföring.
Leukocyter är två gånger lägre än normen, hela perioden från 15 år, nu 2,7 (norm 4.5). Höjd 180 cm, vikt 49 kg, före användning 50 kg (aldrig vägd ovan). Hans aptit är utmärkt, han äter 6 gånger om dagen, lite, vägran från mjölk och jästprodukter. ESR och CRP förbättras under de första dagarna efter operationen, andra blodtal är också normala, test för olika infektioner, bakterier - negativa, förutom leukopeni.
Fråga: Hur man ökar nivån av leukocyter, hur man återvänder till normal, har du erfarenhet av att behandla människor med Crohns sjukdom? Om så är fallet, vilka rekommendationer kan du ge?

Hej, hopp!
Och det finns viss erfarenhet och resultat.
Varje mamma är orolig över frågan - var kan den vara ifrån? Vi måste gräva in i släktforskning för autoimmuna sjukdomar eller tumörer. Och kanske har barnets immunitet tappat extremt snabb tillväxt.
Hur som helst bör det skyddas mot smitta - för att inte besöka trånga platser, bära en mask i transporten. Mest troligt kommer han inte att göra detta, men borde ha med honom. Skydda och från stress och näring, var särskilt uppmärksam.
1. Chagoterapi.
Svamp Chagi tvättar, blötläggs med kokt vatten så att svampens kropp är nedsänkt i vatten, lämnar i 4-5 timmar, sedan hak eller chop på en rivare. För att framställa en vattenhaltig lösning:
- 1/2 kopp hackad svamp häll 3 koppar varmt vatten (inte mer, och minst 50 grader) och insistera på en termos för en dag. Stamma, pressa. Infusion kan lagras och användas i 3-4 dagar. Indikerad mängd för 2-dagarsintag. Drick 100,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Intervallet med samling av örter - 30 minuter. Kursen är sex månader.
2. Tinktur av roten Ginseng.
- Blötlägg 30,0 gram hela Ginseng-rötter i kokt sötat vatten vid rumstemperatur och låt i 4 timmar.
Tappa vattnet, hugg högen och häll 500,0 ml 40% alkohol eller vodka. Insistera 21 dagar på en mörk sval plats, skaka dagligen. Filtrera inte Drick 10 ml 1 gång om dagen, 30 minuter före en måltid, INTE dricksvatten. Efter 2 veckors intag, sätt i mängden tinktur berusad till vodka
Kursen är 30 dagar, en paus på 10 dagar och upprepa kursen två gånger (totalt 90 dagar).
3. Samla örter.
Rötter: Medicinsk maskros - 1, Stor burk - 2; Stingnät - 2, Fenugreekhö - 2, Marsh Marsh - 3, Trebladsklocka - 2, Melilotus officinalis - 2, Rosehips - 2, Jordgubbarblad - 2.
Mala gräs och frukt jämnt upp till 2-3 mm, rötter upp till 3-5 mm - i början mekaniskt till små bitar, sedan på en kvarn; Blanda jämnt.
Örter utan dos ska tas i matskedar.
- 1 msk. Blanda häll 300,0 ml kallt dricksvatten i en timme och koka sedan. Koka över låg värme eller kokande vattenbad, täckt, i 15 minuter.
Kyl, pressa, pressa och upp till 300,0 ml.
Drick 100,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Kurs - 2 månader.
Vad är mottagningssekvensen?
Medan roden på Ginseng insisterar, måste barnet kombinera Chagu och samlingen av växtbaserade anabola steroider.
Låt oss stanna här för nu och titta på leukocyterna.
Kontrollera UAC var 10: e dag.
Vi kommer vara glada att se dig i märkesbutikerna på Eco-Factory "Staroslav" i din stad, såväl som i vår webbutik.
BRA LUKT och före kommunikation!

08.22.18 Natalia

Välkommen!
Papa diagnostiserades med cancer i bukspottskörtel 4 med omfattande levermetastaser. Biopsi var inte klar. De säger att de inte kommer att överleva. Vi ger Tramadol tabletter, 1 tablett per dag.
Det fanns också obstruktiv gulsot, hade en operation, drog ett rör från gallret, gallret droppar nu in i flaskan. Han är inte avskräckt och vill återhämta sig. Hur kan du hjälpa oss?
Vilka örter ska börja ta? Tack.

Hej Natalia!
Tramadol, det är bara en smärtstillande medel, och sedan till en viss tid. Utgång, med undantag för växtförgiftningar, ser jag inte. Alla av dem ändå, men hämmar tumörens tillväxt. Men försök att inte ge koleretiska örter till din far.
1. Tinkturblommor Hemlock spotty, 5%. Köp och drick enligt tillverkarens ordning.
2. Samla örter.
Rötter: Sabelnik marsh - 1, Burdock stor - 1; Common Agrimony - 2, Icelandic Tsetraria - 1, Melk Thistle - 1, Rosehips - 2, Stor Celandine - 1 dec., Snegolovnik Flat-Leaved - 1.
Mala gräs och frukt jämnt upp till 2-3 mm, rötter upp till 3-5 mm - i början mekaniskt till små bitar, sedan på en kvarn; Blanda jämnt.
Örter utan dos ska tas i matskedar.
- 1 msk. Blanda häll 300,0 ml kallt dricksvatten i en timme och koka sedan. Koka över låg värme eller kokande vattenbad, täckt, i 15 minuter.
Kyl, pressa, pressa och upp till 300,0 ml.
Drick 100,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Kurs - 2 månader.
2,1. Separat mottagning, Chaga.
Tvätta svampen, suga den i kokt vatten så att svampens kropp är nedsänkt i vatten, låt i 4-5 timmar, sedan skiva eller hacka på en rivare. För att framställa en vattenhaltig lösning:
- 1/2 kopp hackad svamp häll 3 koppar varmt vatten (inte mer, och minst 50 grader) och insistera på en termos för en dag. Stamma, pressa. Infusion kan lagras och användas i 3-4 dagar. Indikerad mängd för 2-dagarsintag.
Drick 100,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Intervallet med samlingen - 30 minuter.
Försök hålla mig informerad, men den lokala onkologen ska vara störd - bara till hans förfogande starka och moderna anestetika!
BRA LUKT till alla deltagare, före kommunikation!

08/20/18 Tatiana

Hej, kära doktor!
Jag är 41 år gammal, sedan 20 års ålder minskade lederna, 2 knäoperationer - Kenegas sjukdom och i det andra också är allt förstört. Men alla leder skadas också, någon form av autoimmun sjukdom, men reumatiska tester är normala. En annan hypofysmikadadenom, från dessa hormonella störningar. Den hypotyroidismen känner jag binjurarna i nedgång. Det finns aldrig någon styrka, jag ljuger mer, mina knän är svullna. Hela tiden jag prickar Don, Alflutop, Mukosat.
Och i sommar satt hon Mokritsu, gruel på knäna under väskan, för natten. Sedan slutade i hans trädgård. Att hon drack i hennes granners trädgård och inte trodde att det fanns en hund i en monter i närheten, och omedelbart på morgonen runt knäna började röda fläckar. Sedan började de tjockna, klia, sedan efter en månad var det redan en skräck som hände. Jag gick till en hudläkare, sade hon, streptokocker hade trängt igenom och fortfarande satt knutet erytem.
Här ber jag dig att hjälpa mig att bota det, eftersom sälarna inte har gått. Jag behandlade Supirotsin, Belogent, Levomekol med salvor. Dessa fläckar är redan stora, blåvioletta och täta. Kan denna streptokocker ännu inte botas? Jag använde också dimexid. Hjälp!
Det finns också endometrios. Kan detta hormonella med mig? Men från hormoner dricker jag ingenting.
Även om det är möjligt, utse något till dottern, har hon alltid ökat bilirubin - mer än 25 år är hon 16 år gammal. De återstående testerna är normala, med undantag för minskat hemoglobin.

Hej, Tanya!
Jag är ledsen för själen!
På mikroadenom - du måste titta på (åtminstone gamla) hormoner ACTH, prolactin, kortisol. Och nu börjar vi med ditt problem:
1. Tinktur av Peony Root Diverting:
- 50,0 gram krossad Maryinrot häll 500,0 ml vodka eller brandy och lämna i 10 dagar på en mörk plats, skaka ibland. Stam. Drick 30 droppar 3 gånger om dagen, 30 minuter före måltid. För att avlägsna alkohol droppas en enda dos av någon tinktur i 15,0 ml lättkyld kokande vatten (ca 70 grader) och druckit 15 minuter senare.
2. Samla örter.
Rötter: Lakrits - 1 (efter 10 dagar, minska dosen till 1 tsk), Burdock - 2; Willow bark - 3, hallonblad - 2, Hypericum perforatum - 2, Meadowsweet - 2, Hopkeglar - 1.
Mala gräs och frukt jämnt upp till 2-3 mm, rötter upp till 3-5 mm - i början mekaniskt till små bitar, sedan på en kvarn; Blanda jämnt.
Örter utan dos ska tas i matskedar.
- 1 msk. Blanda häll 300,0 ml kallt dricksvatten i en timme och koka sedan. Koka över låg värme eller kokande vattenbad, täckt, i 15 minuter.
Kyl, pressa, pressa och upp till 300,0 ml.
Drick 100,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Kurs - 2 månader.
3. Utåt.
Mala gräset och frukten av Durishnik vanligt till pulver och blanda 1: 1 med babykräm. Applicera på problemområden två gånger om dagen, och skriv om några dagar om resultaten.
Dotter. Barnet måste undersökas, hon kanske redan vänder sig till ungdomsläkaren, men till terapeuten. Det är nödvändigt att leta efter orsaken till anemi (tung månatlig blödning, hemolys av röda blodkroppar är troligt om bilirubin är förhöjt). Detta är allvarligt.
Nu behöver hon äta mycket röda bär och frukter (körsbär, Rowan-träd rött och svart, rosenkrans); spenat, rött kött. Drick juice - morötter, betor och granatäpple och undersökas.
Du kan omedelbart fästa Totem tabletter, eller Sorbifer Durules.
Innan kommunikation, Tatiana och GOOD LUCK till er båda!

08/13/18 Allah

Hej Julia Evgenievna!

Jag är 28 år, höjd 163 cm, vikt 53 kg, födelse, gjorde inte aborter. I februari 2018 diagnostiserades jag med ett multipel uterusmom och cystisk förändring av vänster äggstock, i februari var myomen 3 mm.

Gjorde en ultraljud i augusti 2018, blev storleken större. Jag skriver allt som i ett ultraljudsark: kroppen av livmodern anteflexio, storlek: 47 * 43 * 57 mm, konturerna är klara, även strukturen ändras. Myometriumstrukturen förändras: på framväggen är iso-ekogena noder av storlek: 15 * 9 mm, 15 * 13 mm; på bakväggen: 12 * 9 mm; 11 * 9 mm. Livmodern är inte utökad Endometrium - 6,0 mm med tydliga, jämn konturer, inhomogen struktur.

Livmoderhalsen: längd - 31 mm. Med jämnklara konturer, homogena. Den livmoderhinniga kanalen förlängs inte. Rätt äggstock: 31 * 20 * 25 mm, volym - 8,3 cm, ojämn struktur, antalet antrala folliklar - 5, maximal diameter - 17,6 mm. Vänster äggstock: 32 * 21 * 25 mm, volym - 8,5 cm, heterogen struktur, antalet antrala folliklar - 6, max diameter - 13,3 mm.

I området för de vänstra bilagorna finns paraovarformationer med en diameter av 13,3 mm. Fri spridningsvätska detekteras inte i backspace. Slutsats: echografisk - tecken på adenomyos, paraovariell cyst till vänster.

Nyligen frekvent huvudvärk, svaghet, irritabilitet. månatlig gå termen i sikt, inte rikligt men smärtsamt.

Berätta vad jag ska göra?

God eftermiddag, Alla!

Du behöver inte vara överens om GHA eller operation. Vi kommer att försöka bli av med cysten, men blodet för hormoner måste göras (se nedan).

- 50,0 gram Borovoy livmoderblad, utan hakning, häll 500,0 ml högkvalitativ vodka, lämna i 3 veckor på en mörk plats, skaka ibland. Stamma, pressa under tepressen. Drick 25 droppar tre gånger om dagen, före måltider. Kurs - 2 månader.

Mala gräs och frukt jämnt upp till 2-3 mm, rötter upp till 3-5 mm - i början mekaniskt till små bitar, sedan på en kvarn; Blanda jämnt.

Örter utan dos ska tas i matskedar.

- 1 msk. Blandningen häll 200,0 ml kallt dricksvatten i en timme och koka sedan. Koka över låg värme eller kokande vattenbad, täckt, i 15 minuter.

Kall, spänna, pressa och upp till 200,0 ml.

Drick 70,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Kurs - 2 månader.

3. Lokalt, bevattning från den första torra dagen, 12 gånger i rad.

Oljekaka från samlingen av örter för att dricka häll 300,0 ml vatten och koka i 20 minuter på låg värme. Stam, häll 1 tsk. tinkturer Borovoy livmodern och håll duschen, ligger på vänster sida.

Spruta i minst 10 minuter. Efter proceduren suger du en bomullsgaspinne med samma sammansättning. Sätt en tampong på natten och upprepa nästa cykel.

4. Ljus Longidase. Lägg vaginalt, 2 gånger i veckan i 3 veckor.

Och upprepa ultraljudet.

1. På vilken dag som helst av cykeln (d.t.) - pumpas blod till TSH och T4 är ledigt.

2. Från 3-5 d.t. - Blod ges för prolactin, östradiol, progesteron och testosteron.

3. Från 21-23 d.ts. - behöver bara titta på östradiol och progesteron.

Eller gå igenom en cykel sessioner av hirudoterapi (leeches).

Vi kommer vara glada att se dig i märkesbutikerna på Eco-Factory "Staroslav" i din stad, såväl som i vår webbutik.

Framgångar, kära Alla! Innan kommunikation!

08/13/18 Ninel

Sköldkörtelproblem. Diagnos: subklinisk hypotyroidism, bakgrund: kronisk ait, hypertrofisk form.

Var god förskriv mig växtbaserad behandling. TSH - 4,97 honung / l, AT-TPO> 1000/0 d.ml, T3 fri - 4,5 pmol.l, T4 fri - 12,58 pmol.l.

Med din tillåtelse, Ninel, kommer jag också att vara koncis)).

Nu kommer vi att genomföra den första kursen av rättelse, och så kommer vi att se. Men med höga antikroppar mot TPO bör man alltid börja med en generell återhämtning - dagregimen med dagtidssömning om möjligt. rehabilitering av foci av kronisk infektion; mat med tillräckligt jodhalt (fisk, havskål, betor, valnötter, jodiserat salt och bröd etc.); vitaminterapi.

Och vi lägger till örter till detta:

- 1 tsk hackade örter häll 300,0 ml kokande vatten, insistera 2 timmar och stam. Drick 100,0 ml 3 gånger om dagen, en halvtimme före måltid. Efter en månad att ta, ta en paus på 5 dagar och upprepa blodet på TSH, T4 St., T3 totalt - i samma laboratorium och skriv genast här.

Mala gräs och frukt jämnt upp till 2-3 mm, rötter upp till 3-5 mm - i början mekaniskt till små bitar, sedan på en kvarn; Blanda jämnt.

Örter utan dos ska tas i matskedar.

- 1 msk. Blanda häll 300,0 ml kallt dricksvatten i en timme och koka sedan. Koka över låg värme eller kokande vattenbad, täckt, i 15 minuter.

Kyl, pressa, pressa och upp till 300,0 ml.

Drick 100,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Kurs - 2 månader.

3. Selen tillgång. Drick 200 mikrogram per dag, på morgonen, under måltiden. Kurs - 1 månad.

Kom inte tillbaka från ordningen, Ninel!

Vi kommer vara glada att se dig i märkesbutikerna på Eco-Factory "Staroslav" i din stad, såväl som i vår webbutik.

BRA LUKT och före kommunikation!

08/13/18 Alexandra Ivanovna

Hej Julia Evgenievna!

Min behandling enligt dina rekommendationer daterad 10.03.17 var försenad: under lång tid kunde jag inte samla in örter som skulle inkluderas i samlingen och sätta tinkturen. Och eftersom hälsotillståndet inte förbättrade sig, vände hon sig till en neurolog och började få traditionell behandling: skott, piller. Läget förbättrades något när simning var kopplad till denna behandling 2-3 gånger i veckan, skandinavisk gå 20-30 minuter om dagen och knådar hela musklerna med tennisbollar.

Lasten ökade gradvis. Sedan anslutde jag Arnica bergtinktur och samling av örter som du rekommenderade till mig. I slutet av maj 2018 fullbordade jag antagningens gång. Arnica bergtinktur tog 1 månad, samlar örter - 2 månader. Hon accepterade samlingen av örter med glädje, då Arnica Mountain tincture inte liknade smaken och luktar mycket (det ser ut som Calendula - jag är allergisk mot det) - jag drack, men jag ville inte dricka.

För närvarande fortsätter jag att simma i poolen inom 40 minuter, 2 gånger i veckan (jag simmar bara på min rygg), på andra dagar går jag på Nordic Walking i 30-40 minuter, förutom att jag använder mina ryggmuskler en gång om dagen för att använda tennisbollar. Som ett resultat, jag känner inte yrsel, en tyngd i mitt huvud försvann också, men smärtor i nacken kvar, ibland är det ont mellan mina axelblad. Dessa smärtor förvärras om jag sitter på en dator eller läser en bok eller en tidning. Jag börjar sträcka mina armar och tennisbollar, så bli bättre.

Jag försöker hålla trycket normalt. Dessutom, i slutet av 2017 hade jag skalning, rodnad och allvarlig klåda i min hårbotten. Appellerad till en hudläkare. Han diagnostiserade först seborré, ordinerad behandling i form av lotion "Elokom" och schampon med zink, men det hjälpte inte. Nu har han diagnostiserat psoriasis. Jag ordinerade behandling i form av hormonal salva "Belosalik" och hormonella schampon "Etrivex", kursen är 14 dagar, men jag vill inte omedelbart behandlas med hormonella medel.

Yulia Evgenievna, jag vet inte vad jag ska göra, eftersom psoriasis praktiskt taget inte behandlas. Rådgör med mig var du ska börja behandlingen. Läkaren säger att orsaken till denna sjukdom var allvarlig stress - en bilolycka med en trasig krageben och en hormonell obalans - klimakteriet.

Och är det nödvändigt att fortsätta dricka Arnica bergtinktur i kurser och samla örter med myror, Borovoy livmoder och andra örter?

Tack på förhand.

Hej, kära Alexandra Ivanovna!

Jag sympatiserar, men dramatiserar inte psoriasis på ett sådant sätt. Om det är, verkligen det, då en väldigt begränsad form. Trots detta måste vi alltid börja inifrån, vilket vi ska göra. En samling av yrsel kan ändras, eller upprepas, om du vill - närmare oktober. Från Arnica Mountain kommer vi också enkelt att ge upp till förmån för White Mistletoe, eller Dyoskorei Nipponskaya, eller till och med de gamla medlen "Kremlin droppar".

Och nu ska vi dricka denna samling:

Mala gräs och frukt jämnt upp till 2-3 mm, rötter upp till 3-5 mm - i början mekaniskt till små bitar, sedan på en kvarn; Blanda jämnt.

Örter utan dos ska tas i matskedar.

- 1 msk. Blanda häll 300,0 ml kallt dricksvatten i en timme och koka sedan. Koka över låg värme eller kokande vattenbad, täckt, i 15 minuter.

Kyl, pressa, pressa och upp till 300,0 ml.

Drick 100,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Kurs - 2 månader.

Blanda 1: 0,5 med babycreme och gnugga i hårbotten 2-3 gånger om dagen.

Och omedelbart skriva om resultaten av gnidning.

08/04/18 Ilya

Hej Julia Evgenievna!

Tack så mycket för din hjälp vid behandling av dubbelsyn. Jag gjorde allt enligt dina recept. Du kan säga botad, men det finns fortfarande en del återstående effekter. Min fråga är annorlunda. Du vet att jag blev förgiftad av akonit genom mitt eget fel, från en överdos.

Jag har prostatacancerstadiet 4 med benmetastaser. Medan jag dricker akonit och andra tinkturer var allt bra och jag skulle förbättra. Men efter att ha tagit en paus i infusionerna fick jag en liten PSA. Jag använde Comfrey, 120 gram per 1 liter vodka. 50 gram aconit för 0,5 liter vodka. Sophora Japansk tinktur, 100 gr. För 0,5 liter vodka. Användte också rötterna av Althea, Devyala, Chagu, Burdock, Elderberry blad och trunkar och maskros.

Han gjorde kakor av blå lera och satte dem på ett litet bäcken eller ryggrad. Jag använde avkolning av maj malurt + malurt + tjernobylik), jag bytte dem varje vecka. Rumpa, maskros, odödlig sandig, Tansy - blommor, tartar, Ivan te, medunits, astragalus, arnica, Senna, isländsk moss, Yarrow, nässla, celandine, Horsetail, Mistelvita, sängmask. Hela poängen är att medan jag är rädd att använda akonit, även om jag har hemlock - tinktur, men det hjälper inte mig mycket.

Jag vill börja använda örter och tinkturer igen, men jag vet inte hur. Jag drack sedan att dela gräset i två delar och bytte dem var 7: e dag. Jag ber dig om du kan ge mig råd - kanske behöver du ta bort något från samlingen eller lägga till något annat. Jag har ingen smärta. Jag mår bra och trött än. Jag glömde att skriva, jag övergav helt animaliskt protein. Jag äter vegetabiliska och oraffinerade oljor. Jag skrev till dig i början av maj, men fick inget svar. Snälla ge mig råd om vad du ska göra nästa gång. Gud är barmhärtig mot mig och jag tror att din hjälp är av stor betydelse!

Tack för svaret, som jag ser fram emot!

Hej, kära Ilya!

Men nu har allt blivit klart! Du behandlas verkligen hjältiskt, och det här är grymt mot dig själv! Men det är inte nödvändigt att "ha bränt på mjölk, att blåsa vatten"! Aconite Dzhungarsky, allt detta giftgift. Du drack 10% av tinkturen, och detta är den vanliga fästningen, med förbehåll för upptagning under backen, från 1 originalfall!

Jag tror att det är möjligt att upprepa droppintaget av Aconite Jungar, men mer försiktigt - från 1 droppe två gånger om dagen, och lägger 1 droppe till receptionen dagligen. Peak glider för att göra 20 droppar och gå för en minskning. Annars kan endast den röda agariken jämföras med Dzhungar aconiten, i den färdiga tinkturen.

För benmetastaser är det bäst att använda Larkspurs höga rötter (spikhål och Zivokost of Comfrey). Du känner redan honom. Samtidigt med Aconite Dzhungar eller Amanita Larkspill High and Comfrey kan användas topiskt - i lotioner och mikroclysters, alternerar dem. Det finns ingen direkt åtkomst till prostata:

1. Comfrey för mikroklizm.

- 1 dec.l. strimlad Comfrey rötter infiltrera över natten i ett glas kokt vatten vid rumstemperatur, dränera på morgonen. Rötter omsluter ett glas kokande vatten och insisterar en halvtimme. Stam, anslut.

Förfarandet utförs endast efter en tarmrörelse, eller en rengörande enema, annars kommer helande lösningen att spillas ut.

Varm infusion i en mängd av 50,0-70,0 ml typ i en gummi päron av samma kapacitet och gå in rektalt. Efter proceduren är det nödvändigt att hålla knäbågens hållning i 15 minuter, så att lösningen inte läcker ut. En kurs på 10-12, dagligen och upprepa efter 2 veckor.

Vilken örter att samla för att dricka?

Mala gräs och frukt jämnt upp till 2-3 mm, rötter upp till 3-5 mm - i början mekaniskt till små bitar, sedan på en kvarn; Blanda jämnt.

Örter utan dos ska tas i matskedar.

- 1 msk. Blanda häll 300,0 ml kallt dricksvatten i en timme och koka sedan. Koka över låg värme eller kokande vattenbad, täckt, i 15 minuter.

Kyl, pressa, pressa och upp till 300,0 ml.

Drick 100,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Kurs - 2 månader.

Och innan jag säger adjö, Ilya, tack igen, skriv adressen noga - i maj fanns inga brev från dig!

02.08.18 Julia

Julia, hej igen!

Jag är 37 år gammal. Inte gift. Inga barn, men vill verkligen.

Mot bakgrund av stress, inklusive efter komplex avlägsnande av två visdomständer, misslyckades menstruationen. Börjat i tid, gick av smärtfritt. Men två dagar efter slutet började blodavloppet igen. På den gynekologiska undersökningen fann svampen; Utnämnd: Livarol och Diflucan. Jag behandlades. Men gick inte någonstans.

På samma plats avslöjade en ultraljudstudie: en endometrioid cyste av vänster äggstock, 52 * 35 mm i storlek. livmodermoment - 9 * 5 mm på baksidan av intramurala arrangemanget. endometrial polyp - 8 * 4 mm.

Den månatliga cykeln är 28 dagar, vanligtvis utan dröjsmål, 5 dagar och ganska smärtfritt, på grund av vilket ultraljudsresultatet kom som en överraskning. Nyligen har sanningen börjat märka att i form av överflöd varierar perioderna: en månad mindre riklig, den andra mer riklig.

Också, inte ofta, men en märklig process händer: 1-2 dagarna går smidigt, lugnt, utsläppet är enhetligt, men på kvällen på andra dagen, när det verkar som att allt redan sjunker, intensifierar blödet plötsligt tvärtom kraftigt och mycket med ett överflöd av blodproppar, vilket uppriktigt, väldigt läskigt. Detta kan inträffa inom en timme eller två. Känslan av en öppen kran. Magen skadar inte. Då stannar allt också brått och på den 3-4: e utlösningsdagen kan det inte längre vara alls.

Gynekologen rekommenderar starkt borttagandet av polyphysteroskopi. På myome - observation.

När det gäller cysten drivs den, eftersom "det här är en hormonell cysta, på grund av endometrios, en långvarig frånvaro av sexuella relationer, är cystens storlek stor och den kan inte längre lösa."

Men jag vill inte gå och lägga mig två gånger under anestesi och en kniv. Jag tror på kraften i örter och letar efter ett alternativt sätt.

Jag läste om den röda borsten, borovoy livmodern och om burkens juice. Vad rekommenderar du?

Samtidiga sjukdomar: åderbråck, hypofunktion av sköldkörteln (utvidgning av sköldkörteln mot bakgrund av jodbrist). Endemisk goiter sattes för 18 år sedan. Drunk thyroxin. Därefter avbröt endokrinologen allting.

Test på hormoner och antikroppar: TSH - 1,68 μIU / ml; T4 fri - 13,77 pmol / 1; T3 fri - 4,37 pmol / l; antikroppar mot TG - 12,9 IE / ml; antikroppar mot TPO - 44,9 IE / ml.

Med tecken på mastopati dricker jag bort med kursen för mammoklam (det hjälper och menstruationen med användningen passerar också bättre, utan sprickor). Nu ansluten Wobenzym.

En annan av medföljande: en allergi mot pollen (i augusti, under blommande ragweed och quinoa). Jag dricker Kestin.

Också på bakgrunden av stress, nervös spänning, stiger temperaturen ibland till subfebrila tal. immunitet är svag.

Yulia Evgenievna, vad skulle du rekommendera att ta till behandling av fibroids och cyster och att förbättra det allmänna tillståndet för immunitet? Idag är det det största problemet.

Också om Grib Reishi - ska jag dricka det en kurs?

Tack på förhand för din hjälp och alla rekommendationer!

God dag igen, Julia!

Jag har valt ett individuellt schema för dig, baserat på din situation:

- 10,0 gram Melissa officinalis, 10,0 gram krossad Angelica Root, Skålen av ett medium citron, 2 kryddiga kryddnejpknippar, en nypa muskatmosfär och korianderfrön: Häll 1,0 liter vodka eller brandy. Insistera 2 veckor på en mörk plats, spänning och filter.

Drick 20-25-30 droppar per bit raffinerat socker 3 gånger om dagen, före måltiderna. eller 1-2 tsk häll i grönt eller vitt te. Kurs 1,5-2 månader.

Mala gräs och frukt jämnt upp till 2-3 mm, rötter upp till 3-5 mm - i början mekaniskt till små bitar, sedan på en kvarn; Blanda jämnt.

Örter utan dos ska tas i matskedar.

- 1 msk. Blanda häll 300,0 ml kallt dricksvatten i en timme och koka sedan. Koka över låg värme eller kokande vattenbad, täckt, i 15 minuter.

Kyl, pressa, pressa och upp till 300,0 ml.

Drick 100,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Kurs - 2 månader.

3. Burdock Juice native, eller Toxidont May (Biolit).

- 1 tsk Lös upp i ett glas vatten och drick 70,0 ml tre gånger om dagen i 1,5 månader.

4. Lokal bevattning.

Oljekaka från att samla örter för att dricka häll 300,0 ml vatten, tillsätt 1 tsk. strimlad Tamusrot och koka i 20 minuter på låg värme. Stam och douching.

Sprut på alla regler som ligger i badrummet, kasta benen på sidan (i kvinnans ställning), minst 10 minuter. Efter proceduren suger du en bomullsgaspinne med samma sammansättning. Sätt en tampong på natten och upprepa nästa cykel. Bevattning från den första torra dagen i cykeln, 12 gånger i rad.

Vi kommer vara glada att se dig i märkesbutikerna på Eco-Factory "Staroslav" i din stad, såväl som i vår webbutik.

Allt bäst, före kommunikation!

08/02/18 Marina

Jag behöver verkligen din rådgivning. I juni 2014 tog min mamma bort sin brösthormonberoende, lågkvalitativ cancer. Sätt steg 2, lymfkörtlarna var rena. Vi är mycket ledsna att de inte använde något annat än hormonterapi, naturligtvis, som föreskrivs av onkologer. Men det var möjligt.

Men doktorn försäkrade att vi var i tid, att allt var borttaget. Ingen tog hänsyn till att tumören var på insidan av bröstet och axillära lymfkörtlar i vårt fall är inte en indikator. I januari blev min mamma sjuk, svullen hals. Efter undersökningen hittades metastaser i de parasternala och supraklavikulära lymfkörtlarna på delen av operationen. Förändrad hormonbehandling, drycker.

De började ta homeopatisk Conium och Lachesis, infusion av Chaga (multikomponent med örter, honung), bitter mandel, Burdock root, gurkmeja, ingefära, vitlök. Allt detta tillsattes gradvis. Tre månader senare minskade tumören i mediastinum på samma nivå, över kragebenet med 1 cm.

Om du dricker nu den andra kullen i Akonita är det viktigt när du tar en topp och börjar minska. Som regel görs toppen av den andra bilden på 20 droppar, tre gånger om dagen. Då är det en paus på 2 veckor och ett tillvägagångssätt till den tredje och sista kullen i Akonita.

Nästa måste du välja ett annat gift - kanske High Ridhill. Men din mamma dricker förmodligen Tamoxifen?

Definitivt behöver lägga till lokal terapi som syftar till att minska lymfkörtlarna; Börja omedelbart och sluta inte längre ta starka hepatoprotektorer (Heptral, Essentiale Forte, Lohein, Blastophage, etc.); Jämför båda samlingar och välj kombinationsalternativet.

1. Larkspurrotens tinktur till nästa kulle efter akonit.

- 50,0 gram hackad rot häll 500,0 ml vodka eller brandy och lämna i 14 dagar på en mörk plats, skaka ibland. Stam. Drick 15 droppar 3 gånger om dagen, 30 minuter före måltider under tryckkontroll. Kursen är 3 veckor, en paus på 2 veckor och upprepa.

2. Samla örter, nu:

Mala gräs och frukt jämnt upp till 2-3 mm, rötter upp till 3-5 mm - i början mekaniskt till små bitar, sedan på en kvarn; Blanda jämnt.

Örter utan dos ska tas i matskedar.

- 1 msk. Blanda häll 300,0 ml kallt dricksvatten i en timme och koka sedan. Koka över låg värme eller kokande vattenbad, täckt, i 15 minuter.

Kyl, pressa, pressa och upp till 300,0 ml.

Drick 100,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Kurs - 2 månader.

- 6,0 gram av en välhackad rot, eller av Larksberry-ört, häll 110,0 ml kokande vatten, koka i 10 minuter med låg värme under locket, tillsätt 110,0 ml varmt vatten och stam. Tårta delad i halva, sätt i 2 gasbindor, fuktad i buljong och fixerad på lymfkörtlarna och mediastinum (sternum) i trettio till fyrtio minuter, 2 gånger om dagen. Kurs - 3 veckor; bryta 2 veckor och upprepa.

4. I framtiden är aktiv användning av rektala suppositorier möjlig - antitumör eller bedövningsmedel, avsvällande medel etc.

Den aktiva beståndsdelen med rektal administrering träder in i blodet utan att passera genom levern. Detta är viktigt!

Jag skulle rekommendera ljus Tiofan m.

5. Allt annat är nog, men jag behöver ett system som du hoppas följa.

6. Mat - det är nödvändigt att begränsa mängden proteiner.

Vi kommer vara glada att se dig i märkesbutikerna på Eco-Factory "Staroslav" i din stad, såväl som i vår webbutik.

Allt bäst, före kommunikation!

07.26.18 Larisa

Jag är 50 år gammal, höjd 156 cm, vikt 78 kg. Sedan barndomen diagnostiserade de gastrit. 10 år sedan - pankreatit. Nu, efter att ha ätit, finns det en tyngd i magen och efter ett tag tyngd och obehag i tarmarna. 4 år sedan hittade gallstener och en polyp, tarmdivertikulos. 3 år sedan - Crohns sjukdom är ifrågasatt. Frågan kvarstod. Donerat blod visade analysen: en hög nivå av allergener (mer än 500 enheter) och en hög nivå av Helicobacter (4 gånger mer än normen).

Det finns också myom, endometrios och polycystisk ovarie. Ibland en ökning av trycket. Jag ser fram emot ditt svar. Tack.

God eftermiddag, Larissa!

Uppenbarligen är du mest orolig för matsmältningen? Låt oss börja med honom, men i samlingarna tog jag hänsyn till både ökning av tryck och sten:

- 100,0 gram krossade rötter eller stammar av Sabelnik häll 0,5 liter 40% alkohol eller vodka, nära tätt. Insistera 2 veckor på en mörk plats, skaka ibland rinna.

Drick 1 tsk. tre gånger om dagen, med vatten. Kurs - 2 månader.

Rötter: Medicinsk maskros - 1 dec., Burdock - 1; Gemensam Agrimony - 2, Chaga Svamppulver - 1 tsk., Sushenitsa Moss - 1, Rosehips - 2, våning - 1 dec.l.

Mala gräs och frukt jämnt upp till 2-3 mm, rötter upp till 3-5 mm - i början mekaniskt till små bitar, sedan på en kvarn; Blanda jämnt.

Örter utan dos ska tas i matskedar.

- 1 msk. Blanda häll 300,0 ml kallt dricksvatten i en timme och koka sedan. Koka över låg värme eller kokande vattenbad, täckt, i 15 minuter.

Kyl, pressa, pressa och upp till 300,0 ml.

Drick 100,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Kurs - 2 månader.

3. Vitarinol kapslar - biokorrigator för att kompensera för hormonell obalans och eliminera immunförsvar.

Vitarinol kapslar. Drick 1 kapsel 3-4 gånger dagligen, före måltid. Loppet av 1,5-2 månader.

4. endometrios och myom. Om det inte finns några manifestationer i form av smärta, blödning med anemi, kan du enkelt läka endometrium med lokala förfaranden.

Faktum är att du befinner dig i en tid nära klimakteriet, när dessa sjukdomar slutar fortgå och endast kräver övervakning av ultraljud och tumörmarkörer.

Om du är orolig för blödning, gör dessa bevattningar:

Grind, ta jämnt, blanda och laga en avkok:

- 1 msk. blanda häll 350,0 ml kokande vatten i en termos och stå över natten. Stamma, pressa.

Sprut på alla regler som ligger i badrummet, kasta benen på sidan (i kvinnans ställning), minst 10 minuter. Efter proceduren suger du en bomullsgaspinne med samma sammansättning. Sätt en tampong på natten från den första torra dagen i cykeln, 10 gånger; och upprepa i nästa cykel.

Antalet örter som standard anges i matskedar.

4,1. Vitaroln ljus. Vaginalt - 10 dagar under den första halvan av cykeln (eller från vilken som helst dag i månaden) och upprepa i nästa - 1 ljus per natt.

Alla de bästa, Larissa, framgång i alla dina ansträngningar!

07/25/18 Tro

Hej Julia Evgenievna!

Tack för rekommendationerna, vi har gjort allt som du rådde. stomatit i hans son blev mindre frekvent, läkning började snabbare. Jag ville samråda med dig om testen. CEC innehållande opistorch antigener - 1,6 detekterade. Jag läste mycket om opisthorchias och det är skrivet överallt att med parasiter ESR, leukocyter, eosinofiler och hemoglobin bör ökas.

Men ESR-3, leukocyter och eosinofiler är normala, hemoglobin - 148! Nästa: Förhöjda röda blodkroppar - 5,5, ökad hematokrit - 47 och basofiler 0,06 och 1,3%, minskade den genomsnittliga koncentrationen av Hb i röda blodkroppar - 31,6. Från den biokemiska analysen minskade immunoglobulin A med 17,8 och G-1585 och M - 143,6 ökade. Av hormoner ökas antikroppar mot mikrosomalt tyroperoxidas - 15,14. Ökad antikroppar mot viruset Epstein-Barr IgG - 44,59. De återstående testerna är normala.

Hans son är mycket orolig för aptitförlusten, är mycket tunn (med höjd 184 cm, vikt 66 kg), konstant svaghet och värme inuti kroppen, kalla händer och fötter.

Verkligen ser fram emot att svara. Ett hopp för dig.

Men Guds ord, det är mindre mindre!

Barnet växer mycket snabbt och äter dåligt, därför och tunt. Förändringar i blodet, det är ett tecken på järnbrist - det är nödvändigt att donera blod till ferritin. Immunoglobulin G kommer att ökas, det är deras arbete mot virus. Men vi kommer att sänka nivån.

Det är nödvändigt att börja nästa behandlingsterapi:

- 2,0 g torrt ört häll 100,0 ml 60% alkohol, infusion i 7 dagar, spänning och drick 10-12 droppar 3 gånger om dagen, före måltid, i 1 msk. vatten. Kurs - 1 månad, en paus på 14 dagar och upprepa om det behövs. Celandine måttligt giftig, överskrid inte dosen!

Örter utan dos ska tas i matskedar.

- 1 msk. Blanda häll 300,0 ml kallt dricksvatten i en timme och koka sedan. Koka över låg värme eller kokande vattenbad, täckt, i 15 minuter.

Kyl, pressa, pressa och upp till 300,0 ml.

Drick 100,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Kurs - 2 månader.

Med en vikt på upp till 70 kg daglig dos - 0,6 gr.

Lös upp ett stycke storleken på ett matchhuvud i 2 msk. vatten och tillsätt upp till 200,0 ml vatten eller juice.

Drick på morgonen på tom mage. Kursen är 56 dagar.

Om barnet vägrar på grund av smak eller av en annan anledning dricker vi:

4. Medicinsk bryggerjäst Nagipol.

250 mg tabletter. Drick 1 tablett tre gånger om dagen i en månad.

Väntar på ett svar, Vera, före kommunikation!

07/19/18 Natalia

Jag är 30 år gammal. Bor 2 barn. Jag bestämde mig för att kontrollera min hälsa i gynekologi, allt var bra. Men en ultraljud visade en endometrial polyp och endometrial hyperplasi. Läkaren föreskrev medicinering. Men efter det stannade samma polypie.

Gav operationsriktningen (hysteroskopi med separat diagnostisk curettage och histologi). Operation rädd. Men de säger efter operation kan vara ett återfall. Kan du ge rekommendationer?

Faktum är att endometrial hyperplasi av en polyp är ett speciellt fall av det), vilket anses vara östrogenberoende sjukdom. Därför ges rekommendationer i enlighet med hormonerna: östradiol, progesteron, prolactin.

Du kan nu börja ta antitumör örter. Och du kan justera samlingen enligt resultaten av dessa hormoner:

1. Tinktur av roten, eller stammar Sabelnik marsh.

- 100,0 gram råmaterial krossat till 10 mm häll 0,5 liter 40% alkohol eller vodka, nära tätt. Insistera 2 veckor på en mörk plats, skaka ibland rinna.

Drick 1 tsk. tre gånger om dagen före måltiderna.

Dosen kan ökas till 1 dec.l. Kurs - 2 månader.

Mala gräs och frukt jämnt upp till 2-3 mm, rötter upp till 3-5 mm - i början mekaniskt till små bitar, sedan på en kvarn; Blanda jämnt.

Örter utan dos ska tas i matskedar.

- 1 msk. Blanda häll 300,0 ml kallt dricksvatten i en timme och koka sedan. Koka över låg värme eller kokande vattenbad, täckt, i 15 minuter.

Kyl, pressa, pressa och upp till 300,0 ml.

Drick 100,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Kurs - 2 månader.

Oljekaka från samlingen av örter för att dricka häll 300,0 ml vatten och koka i 20 minuter på låg värme. Stam, häll 1 tsk. Tinktur Sabelnik och håll duschen.

Sprut på alla regler som ligger i badrummet, kasta benen på sidan (i kvinnans ställning), minst 10 minuter. Efter proceduren suger du en bomullsgaspinne med samma sammansättning. Sätt en tampong på natten och upprepa nästa cykel.

Efter 1,5-2 månaders behandling, upprepa ultraljudet för att utvärdera dynamiken.

Vi kommer vara glada att se dig i märkesbutikerna på Eco-Factory "Staroslav" i din stad, såväl som i vår webbutik.

BRA LUCK och allt bäst!

07/19/18 Natalia

Vänligen ge råd om hur du ska vara i en situation. Min man, 34, hittade en polyp i gallblåsan. De sa att observera att kanalerna inte stänger, eller jag vet inte hur man ska uttrycka det korrekt.

Kan du ge några rekommendationer? Tack på förhand!

Du rekommenderas att övervaka polypropens tillväxthastighet med en ultraljudsskanning. En polyp är en mikrotumor. För att det inte ska växa måste du först och främst bli av med dåliga vanor och bli användbar - det är alltid samtidigt som du dricker mycket rent vatten för att förhindra stagnation av gallan. eliminera ohälsosamma livsmedel och stimulera antitumörimmunitet med örter. Till exempel:

Mala gräs och frukt jämnt upp till 2-3 mm, rötter upp till 3-5 mm - i början mekaniskt till små bitar, sedan på en kvarn; Blanda jämnt.

Örter utan dos ska tas i matskedar.

- 1 msk. Blanda häll 300,0 ml kallt dricksvatten i en timme och koka sedan. Koka över låg värme eller kokande vattenbad, täckt, i 15 minuter.

Kyl, pressa, pressa och upp till 300,0 ml.

Drick 100,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Kurs - 2 månader.

Efter avslutning av örterna, upprepa ultraljudet.

Framgångar och allt det bästa!

07/17/18 Tamara

Berätta för mig, hur kan du hjälpa en patient med psoriasis vid fördjupning av sjukdomen? Och kan det botas helt och vad?

Kort sagt kan du. Vad - du behöver veta alla specifika manifestationer, psoriasis är annorlunda för alla!

Baserat på moderna begrepp är denna sjukdom av komplex natur, men virusens roll har bevisats. Därför ger användningen av antivirala örter och produkter goda effekter (se nedan).

En stor roll spelas av leverns och lymfsystemet. tillstånd av nervsystemet och huden. Naturligtvis tas hänsyn till vikt, personlighetstyp för lyckad återhämtningsålder och kön.

Läker väl intensivt, kombinerar intag med helande bad, salvor, pulver och omslag.

Att lösa upp på 1 tsk språket. pulver, 3-4 gånger om dagen, på tom mage. Kursen är 3 veckor, en paus på 2 veckor och upprepas två gånger.

Örter utan dos ska tas i matskedar.

- 1 msk. Blanda häll 300,0 ml kallt dricksvatten i en timme och koka sedan. Koka över låg värme eller kokande vattenbad, täckt, i 15 minuter.

Kyl, pressa, pressa och upp till 300,0 ml.

Drick 100,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Kurs - 2 månader.

3. Utåt. Läkning bad.

Volym 120,0 liter, temperatur 38 grader, tid 15-20 minuter, på natten. Börja från 7-10 minuter och fortsätt att må bra, eller sluta. Torka INTE, torka din kropp med en handduk eller bära en badrock.

Badets sammansättning: Modergräs - 30,0 g, Vänd gräs - 30,0 g, tinktur Valerian medicinal 25,0-50,0 ml.; Pepparmynta - 30,0 gr.

Blanda och häll hela blandningen av 1,0 liter kokande vatten i en termos. Stam och pressa efter 2 timmar; Häll i förberedt bad.

3,1. Efter badet, applicera en kräm eller salva - men det beror på scenen och skicket på placken.

Vi kan fortsätta dialogen Tamara.

Vi kommer vara glada att se dig i märkesbutikerna på Eco-Factory "Staroslav" i din stad, såväl som i vår webbutik.

07/17/18 Olga

Hej, kära doktor!

Hjälp mig tack. Jag är 38 år, höjd 160 cm, vikt 51 kg. Jag har eksem på mina händer, periodvis utslag på benen, nu gick det på mitt ansikte. Allt började för 1,5 år sedan med ett öga. Det var mycket stress, immunitet misslyckades.

Först blödningar på gynekologi, och sedan runt ögonen rodnad och skalning. Tanken allergi. Behandlade hormoner med olika ögon, hjälpte Belogent (händer), Protopic.

Tilldelad UVB-terapi, laserpunktur. Medan du applicerar hormoner och salvor - passerar det efter ett tag nya foci på andra områden. Läkare om kosten kom inte till en gemensam åsikt. Någon rådde strikt, utan fisk, kött, söt, grönsaker, frukt, bara grön. Jag följde kosten, men jag tillät mig flera gånger glass, vitkokt fisk.

På råd av en vän såg kullrot, mer än en månad, brygg nu det också. Tillagt Sony. Hjälp tack!

Nu har en hudläkare rekommenderat att behandla utslaget i ansiktet med Akriderm-GK på morgonen, Protopik för natten. Drick en gång om dagen diazolin.

Jag väntar verkligen på ditt svar! Tack för att du hjälper människor! Gud välsigne dig!

Huden speglar alltid de inre organens tillstånd, låt oss börja med dem. Tydligen gjorde den stressen det omöjligt för dig att undersöka levern för ultraljud, blod för hormoner; tarmar för dysbios. Gör det nu. Och börja allt, med en diet.

Det finns en diet som kallas eliminering. Jag tror att du borde prova det.

Eller, om det är svårt, utesluta alla icke-hälsosamma livsmedel, inklusive glass, tårta, kakor och kex, tunga sallader med majonnäs, vitsocker och jäst. lemonader.

Havsfisk - varför inte baka och äta - ingenting annat än bra kommer inte!

Men på sommaren promzboya kött - det är bättre att ersätta hem kycklingen, också bakad.

Gurkor, zucchini, vattenmeloner, meloner - det är din mat!

- 1 kopp tvättade havre häll 1 liter dricksvatten, insistera 10 timmar. Koka upp och koka på låg värme i 2-3 minuter. Insistera på att kyla. Stamma, pressa. Drick hela volymen under hela dagen. Full kurs - 3 månader. Kakan kan krossas med en mixer för användning i mat och externt, i form av masker och skrubb.

Örter utan dos ska tas i matskedar.

- 1 msk. Blanda häll 300,0 ml kallt dricksvatten i en timme och koka sedan. Koka över låg värme eller kokande vattenbad, täckt, i 15 minuter.

Kyl, pressa, pressa och upp till 300,0 ml.

Drick 100,0 ml tre gånger om dagen, 30 minuter före måltid. Kurs - 2 månader.

Gör en grädde. Mala gräset och frukten av Durishnik vanligt pulver och blanda med babykräm 1: 1.

Applicera på utslag 2 gånger om dagen, i 3 veckor.