Rakpobedim.ru

Medlem sedan: 07 Jul 2006 Inlägg: 1

Efter operationen fick jag en behandling med Herceptin. Efter det första droppet kände jag mig inte så bra. Vilken typ av stödjande läkemedel kan tas (vanliga takykardiattacker). Kemoterapeuten har mycket lite erfarenhet av att använda detta läkemedel.

Medlem sedan: 17 mar 2005 Meddelanden: 419

Medlem sedan: 07/14/2005 Meddelanden: 1,301

Medlem sedan: 14 juni, 2006 Meddelanden: 11

Irina Irina
Efter sjukhuset skickades jag till kemi på bosättningsorten, tilldelades jag ett AU-system. Han tittade på kemoterapeuten och sa att tills han testades för hormoner och HER2 ny, kommer vi inte att bli kemiskt testade, det är möjligt att administrera Herceptin. Jag blev fortfarande förvånad, jag frågade honom om det fanns något, sade han att allt var där, bara ett brådskande behov av att hantera handikappregistreringen, läkemedlet är dyrt. Analysen visade negativa hormoner, HER2 2+, så Herceptin var inte ordinerat för mig, de började göra ett standard CAF-system.

Medlem sedan: 17 mar 2005 Meddelanden: 419

TN,
med detta Herceptin är allt så förvirrande, av någon anledning tycktes det mig när

Medlem sedan: 26 april 2005 Meddelanden: 803

INNA är Herceptin ordinerat för negativa hormoner och positiva HER2, för metastatisk cancer. Det är i första raden terapi, i mycket sällsynta fall, när preoperativ behandling med enkla regimer inte är mycket effektiv. I teorin är han "räddad" för andra tredjedelstrådsbehandling, om processen inte slutar.
Det finns många överväganden. För det första är det allvarligt giftigt. För det andra, fruktansvärt dyrt. För det tredje finns det ingen definitiv säkerhet, är det verkligen så effektivt (eftersom dess tester utfördes i samband med taxaner, och det är inte helt klart och om taxaner ger den största positiva effekten).
Våra experter kan självklart korrigera mig. Jag är inte ett proffs)))) Men eftersom jag seriöst hade en fråga om detta läkemedel försökte jag samla så mycket information och professionella åsikter om det som möjligt.
Kanske har det under det senaste året ändrats, förresten.

Medlem sedan: 12 december 2003 Meddelanden: 343

Först måste du ta reda på orsaken till takykardi. I allmänhet har Herceptin en något annorlunda toxicitetsprofil, men teakotiskt kan takykardi vara det första symptomet på carditoxicitet (men det är osannolikt att det kommer att uppstå efter de första injektionerna av läkemedlet). Troligtvis något allergenogennoy natur. Ändras blodtrycket under administrering av läkemedel? Känsla av andfåddhet eller andningssvårigheter i allmänhet? Vilken typ av medföljande terapi gav kemoterapeuten dig?

Medlem sedan: 31/7/2006 Meddelanden: 3

God eftermiddag Kan du snälla berätta om Herceptin hjälper till vid behandling av lymfostasis?

Tillagt efter 2 minuter 40 sekunder
Och vad man ska göra när lymfostasis uppträder på sömmen efter operationen och inte läker någonting. De sa att hantera margontsovkoy, men efter det så en fruktansvärd skorpe. och det gör ont dåligt. vad ska man göra? snälla berätta för mig

Medlem sedan: 07/28/2006 Meddelanden: 8

Adji! Jag är inte en expert, så jag kommer att svara som jag gjorde. Efter operationen hade jag också lymfostasis på sömmen, en gång varannan dag pumpades jag ut ur lymfstasis i 2-3 veckor. Jag läste inte sömmen länge, min kropp tog inte hir.nitki.Vrach rekommenderade calendula salva, mjuknar sömmen och läker. att du, det är bättre att kontakta en läkare, plötsligt en infektion? Jag hoppas att du kommer att bli bra!

Medlem sedan: 14 juni, 2006 Meddelanden: 11

Irina Irina
doktorn berättade för mig samma om toxiciteten hos Herceptin och hjärtkomplikationer
Heepster
Jag är i centrala distriktet

Medlem sedan: 16 maj, 2006 Meddelanden: 15

"För det tredje finns det ingen definitiv säkerhet om huruvida det är så effektivt (eftersom dess tester utfördes i samband med taxaner, och det är inte så klart och om taxans inte gav den största positiva effekten)."

Och i mitt fall såg sådant förtroende: medan taxaner droppade fortsatte mts tillväxten i samma takt. Och på bakgrunden av Herceptin gick förbättring (bekräftad av undersökningar).

Och om takykardi - var inte rädd, det finns en sådan sak. Först är det ganska tungt, och då kommer ingenting att passera, eller du kommer bli van vid Joke. Titta på symptomen, ta inte till angina, jag "missade" i rätt tid, jag var tvungen att återhämta sig. Be din läkare om att ta mildronat, egilok, asparkam, etc. Ännu bättre, rådgör med en kardiolog för att lindra symtom, varna bara att du är en "nybörjarkärna" så att doserna är minimala. Lycka till, styrka och tålamod.

Hjälper herceptin med cancer?

Herceptin (ett annat namn "Trastuzumab") är ett läkemedel som innehåller humaniserade monoklonala antikroppar och påverkar tillväxten och spridningen av cancerceller i kroppen. Det används för att behandla cancer, vilket är närvaron av H-tillväxtfaktorn, E för epidermal tillståndet av maligna vävnader och P-receptorer i kombination med 2 humana typer (HER-2).

I vissa typer av bröstcancer är denna faktor känd för att vara närvarande på cellens yta. Patienter med HER-2 positiva indikatorer representerar 15% till 20% av alla patienter.

Därför rekommenderas läkemedlet för behandling av patienter med bröstcancer i både tidiga och sena metastatiska stadier av sjukdomen. Även "Herceptin" kan användas i kombinationsbehandling för magkanker.

Ledande kliniker utomlands

Herceptin: instruktion

Produkten innehåller 440 mg trastuzumab och hjälpämnen (histidin, trehalosdihydrat och polysorbat).

Herceptin är godkänt för behandling av bröstcancer på ett tidigt stadium, samt med eventuell spridning till lymfkörtlarna (HER2 +) eller utan metastasering till lymfsystemet (HER 2).

Doseringen av läkemedlet beror på cancerfasen och beräknas beroende på patientens vikt. Detta anticancerläkemedel för adjuverande behandling av bröstcancer kan administreras:

  • en gång i veckan som laddningsdos (4 mg / kg);
  • långvarig behandling - 2 mg / kg;

Varaktigheten av administrering av Herceptin är 12 veckor med paklitaxel eller docetaxel eller 18 veckor med docetaxel / karboplatin.

Efterbehandling: En vecka efter sista dosen rekommenderas att injicera 6 mg / kg. Och så var tredje vecka. Totalt ska ansökan vara 52 veckor.

Ett annat alternativ blir:

  • initial laddningsdos - 8 mg / kg. Lång behandling - 6 mg / kg var tredje vecka för totalt 17 doser (52 veckor).

Vid denna tidpunkt finns läkemedlet "Herceptin" tillgängligt i 150 mg flaskor och 440 mg.

Cancerbehandling "Herceptin"

Herceptin kan användas på flera olika sätt:

  1. Som en del av behandlingen, inklusive kemoterapi läkemedel som "Doxorubicin", "Cyclofosfamid", "Paclitaxel" och / eller "Docetaxel". Kursen är känd som "AC-TH".
  2. Med docetaxel och karboplatin. Kursen heter "TSN".

Herceptin är godkänt för behandling av metastatisk gastrisk cancer hos patienter som inte tidigare fått cytotoxiska läkemedel. Oncopreparation rekommenderas att användas i kombination med andra kemoterapeutiska medel (cisplatin och / eller capecitabin eller 5-fluorouracil).

Den initiala dosen är 8 mg / kg. Postterapi - 6 mg / kg var tredje vecka.

Användningen av "Herceptin" i cancer

Patienter i ett tidigt skede av sjukdomen för bästa terapeutiska effekten bör förbli på Herceptin i ett år, inte sex månader eller två år.

För att vara berättigad till behandling med Trastuzumab bör patienter med en positiv humanreceptor för epidermal tillväxtfaktor 2 bröstcancer ges:

  1. Immunologiska bevis på HER-2 protein nivå 3+.
  2. Laboratorieundersökningar av patienter i vilka HER-2 protein 2+-nivåer detekterades med genförstärkning genom hybridisering.

Även metastatisk bröstcancer kan behandlas enligt följande:

  • i kombination med taxaner för patienter som inte fått kemoterapi
  • som monoterapi för behandling av patienter som använde en eller flera kemoterapi kurser.

Ledande experter på kliniker utomlands

Professor Moshe Inbar

Dr Justus Deister

Professor Jacob Schechter

Dr. Michael Friedrich

recensioner

Test har visat att Herceptin för cancer ökar total överlevnad.

MD, Chief Medical Officer i Herceptin-tillverkaren Roche noterar att Herceptin har förändrat livet för många personer med initial HER2-positiv faktor.

Patientrespons är dock inte alltid så bra. Till exempel konstaterar en av patienterna (45 år gammal, att ta Herceptin i 6 månader) att brösttumören inte har minskat, vilket läkarna lovade. Därför är fördelarna med drogen, enligt hennes åsikt, i jämförelse med skada inte så stor.

En annan patient (45 år gammal behandling i 52 veckor) betonar att Herceptin hade en positiv effekt på tumören, men på grund av närvaron av biverkningar var det nödvändigt att vägra ytterligare behandling.

En 64-årig patient noterade också en liknande recension om läkemedlet, som noterar sådana biverkningar som smärta i lederna, oförmåga att flytta benen väl och ögonproblem.

Kostnaden för drogen i Ryssland och Ukraina är betydligt lägre än i EU-länderna, liksom USA och Storbritannien.

Till exempel kostar Ryssland och Ukraina en 150 mg flaska 500-600 cu och 440 mg flaska - 1000-1200 cu. Således är 150 mg injektionsflaska i genomsnitt tillräckligt för 20-30 injektioner och 440 mg - för 70-90.

I EU-länderna kostar ett år behandling med Herceptin 70 000 cu. I Australien - 50 000 cu I Storbritannien är dock detta läkemedel till patienter fullt betalt av hälsovården. Men i jämförelse med andra länder kan det fortfarande sägas om Ryssland eller Ukraina om vi tar hänsyn till kostpriset för Herceptin.

Biverkningar

  • hjärtproblem såsom blodstasis eller hjärtsvikt. Detta är det allvarligaste problemet som kan uppstå på grundval av mottagandet av "Herceptin". Därför måste en läkare först kontrollera för hjärtsjukdomar innan behandlingen påbörjas.
  • Herceptin ska inte tas av gravida kvinnor eller kvinnor som planerar att bli gravid;
  • infusionsreaktioner (buksmärta, illamående, feber, andfåddhet, yrsel, svullnad i slemhinnan i halsen, näsan eller munnen);
  • andra komplikationer (andfåddhet, vätska i lungorna, brist på syre, svullnad eller ärrbildning i lungorna);
  • låga nivåer av vita eller röda blodkroppar, vilket är mycket farligt för patienternas hälsa;
  • minskning av antalet blodplättar i blodet.

Alla patienter som planerar att ta Herceptin för cancer bör informeras om eventuella biverkningar.

Herceptin

Ekaterina Ruchkina 05 november 2011

Beskrivning och instruktion läkemedel Herceptin

Herceptin - är ett biologiskt verktyg för behandling av maligna tumörer hos bröstkörtlarna (HER2-positiv cancer). HER är genen ansvarig för celldelning och är normalt närvarande hos alla människor. Det finns emellertid förhållanden där han börjar bete sig okontrollerat, vilket leder till patologisk uppdelning (uttrycksfull), vilket orsakar maligna tillväxter. Kvartalet (enligt andra uppgifter - i en tredjedel) av patienterna finns denna typ av cancer, vilket har en sämre prognos. Dessutom är dessa tumörer resistenta mot hormonella droger, liksom läkemedel som t ex Tamoxifen. Men behandling med Herceptin - ensam eller i kombination med andra antitumörmedel - ger de bästa resultaten.

Den aktiva komponenten i detta läkemedel är antikroppskultur (G1-antikroppar) - trastuzumab. Herceptin hämmar tillväxten av patologiska celler, utan att påverka frisk vävnad.

Herceptin används för:

  • Bröstcancer som ett extra medel för behandling efter att patienten har genomgått operation, en behandling med kemoterapi eller strålbehandling.
  • Bröstcancermetastaser i samband med andra typer av behandling.

Släpp pulver Herceptin, varifrån den beredda lösningen. Detta läkemedel administreras genom infusion (i droppare). När läkemedlets anvisningar meddelas innan det används, är det absolut nödvändigt att testas för att bestämma typen av tumör (närvaron av uttrycket av HER2-genen). Herceptin kan endast spädas med vatten. Varken glukos, eller andra droger för att dela detta medel är oacceptabelt. Beredning av Herceptin lösning, dess dosering är en allvarlig händelse som endast kan utföras av en specialist. Förfarandena utförs vanligtvis en gång i veckan.

Herceptin är kontraindicerat i:

  • Hans intolerans (under kliniska prövningar på niohundra och tre patienter fanns antikroppar mot detta läkemedel i en);
  • Metastatiska lesioner i lungorna och dyspné orsakad av dem hos en patient som vilar;
  • Hjärtsjukdom (Herceptin har en toxisk effekt på hjärtmuskeln);
  • Terapi med andra kardiotoxiska droger;
  • I barndomen (effekt har inte studerats), graviditet och amning.

Biverkningar av Herceptin

En fullständig beskrivning av biverkningarna av detta läkemedel är en omfattande lista som listar nästan alla möjliga symptom från alla system och organ. Men även utan det är det klart att hälsan hos en person med cancer och att få adekvat terapi är helt upprörd. Det är också klart att behandling med Herceptin endast kan utföras under överinseende av specialister som på ett adekvat sätt svarar på förändringar i patientens tillstånd.

Det är generellt möjligt att säga att oönskade symtom uppträder som regel i början av behandlingen. Den första är en laddningsdos av Herceptin som kan orsaka tillstånd som liknar influensan: frossa, feber. Efterföljande infusioner av läkemedlet tolereras lättare.

Herceptin Recensioner

Kvinnor som kämpar med bröstcancer lämnar ibland recensioner om Herceptin. Så en patient beskrev att hon går till proceduren varje vecka (hon ges en kurs på daghospitalet). Den första dosen av Herceptin var svår för utveckling av feber och feber. Men nästa dropper orsakade inte en sådan reaktion. Närmare bestämt åtföljdes inte följande läkemedelsadministration av några biverkningar. Liknande berättelser berättade av andra kvinnor som fick Herceptin.

Detta läkemedel är högt berömd av många läkare och deras patienter. De är säkra på att alla som har HER2-positiv cancer bör söka recept på Herceptin (läkemedlet är dyrt och det är inte alltid lätt att få tid för det på offentliga kostnader).

Vem behandlades med Herceptin? intresserad av recensioner.

Vem behandlades med Herceptin? intresserad av recensioner.

  • visa inte mitt namn (anonymt svar)
  • följ svaren på den här frågan)

Populära frågor!

  • i dag
  • i går
  • 7 dagar
  • 30 dagar
  • Läs nu!

    Välgörenhet!

    © KidStaff - lätt att köpa, bekvämt att sälja!

    Ge råd, dela, berätta

    Användning av denna webbplats utgör godkännande av användarvillkoren.

    Herceptin - ett bevisat cancerläkemedel

    Cancer definieras som en tumör från cellerna i tarmarna, huden, andningsorganen och andra mänskliga organ. Sjukdomen utvecklas på grund av det faktum att viktiga metaboliska processer störs i människokroppens celler. Även idag kan forskare inte hitta alla orsaker till cancer. Alla vet att det ganska ofta finns en arvelig disposition för denna farliga sjukdom. När allt kommer ifrån, förvärvar en person från sina föräldrar några hormonella abnormiteter som leder till bildandet av en cancerous tumör. Sjukdomen kan förekomma som det mest oväntade ögonblicket, så alla forskare har funderat på det bästa botemedlet för cancer i årtionden. Idag är denna fråga väldigt relevant.

    Egenskaper hos Herceptin Cancer Medicine
    Herceptin har länge varit känt över hela världen med namnet Trastuzumab. Han är ett mycket starkt läkemedel mot en sådan hemsk sjukdom som cancer. Drogen innehåller levande humana monoklonala antikroppar som är direkta efterkommande av DNA. Dessa komponenter interagerar med det extracellulära dominanta proteinet.

    Mottagande läkemedel Herceptin
    Detta läkemedel är förskrivet för metastatisk bröstcancer, när det föreligger en överuttryckt tumör. Läkemedlet tas endast genom att passera patienten ett eller flera kemoterapi regimer. En kombination av trastuzumab och paklitaxel praktiseras ofta. Men detta händer om det inte fanns någon kemoterapi.

    Syftet med Herceptin
    Läkemedlet ordineras noggrant i följande situationer:
    1. I närvaro av dyspné i ett lugnt tillstånd, som uppträder på grund av metastatiska skador, eftersom detta kan orsaka en dödlig infusionsreaktion;
    2. Patienten riskerar kardiotoxicitet
    3. Under perioden då barnet bärs eller ammar honom.

    Eventuella negativa effekter av att ta drogen
    Herceptin cancer läkemedel kan orsaka några biverkningar. Alla dessa reaktioner kan delas in i: sällan (från en till tio gånger för hundra möten) och ofta (i mer än 11 ​​situationer för varje 100 möten). Frekventa reaktioner i matsmältningssystemet: diarré, återkommande buksmärtafulla attacker, konstant illamående. Sällsynta reaktioner från matsmältningssystemet: flatulens, inre dyspepsi, svår förstoppning, i vissa fall minskar aptiten. Frekventa reaktioner från andningssystemet: smärta i båren.

    Sällsynta reaktioner i andningssystemet: rinit, andfåddhet, heshet i lungorna, bronkialastma, hydrothorax, hosta, bihåleinflammation. Allergiska reaktioner är också möjliga: bronkospasmer, feber, oacceptabel kliande hud, frossa. I vissa fall kan det utvecklas: näsblod, akne, myalgi, ödem, tremor, håravfall.

    Herceptin applikation
    Läkemedlet administreras intravenöst. Droppen med läkemedlet sätts på i en och en halv timme. Det bör noteras att laddningsdosen av läkemedlet når 4 mg / kg. Behandling med detta läkemedel utförs exklusivt under överinseende av en onkolog. Innan läkemedlet påbörjas rekommenderas att utföra en kardiologisk undersökning.

    Drogen Herceptin: Ansökan enligt anvisningarna, recensioner

    Vilken terapi för maligna tumörer hos bröstkörtlarna är säker och effektiv? En av dessa lösningar är läkemedlet Herceptin. Detta läkemedel tillverkas av Schweiz. Det innefattar trastuzumab, vilket är en antikropp som hämmar uppdelningen av maligna celler utan att påverka friska celler.

    Herceptin för bröstcancer


    Hur går processen med proliferation och delning av cancerceller? Tillväxten av sådana celler påverkas av HER-2-proteinet. Det är en gen som kan aktivera cancer i olika stressiga situationer:

    Molekylärbiologi har öppnat nya möjligheter för behandling av onkologiska sjukdomar, särskilt vid studier av bröstcancer. Mekanismerna för cancercellsuppdelning avslöjade att HER-2-genen också finns i normala friska vävnader i kroppen. Om överuttryck av denna gen uppstår, d.v.s. negativa prognostiska faktorer utvecklas (hög risk för tumörmalignitet, reduktion av östrogenreceptorn och progesteron i bröstkörteln), så ordineras Herceptin till patienten. Indikationer för användning är metastaserad bröstcancer. Antikropparna i denna beredning binder till HER-2-receptorn och därigenom inhiberar tillväxten av tumörceller med överuttryck.

    Läkemedlet finns i flaskor. Satsen innehåller ett lösningsmedel, en infusionspåse. Läkemedlet består av trastuzumab och hjälpkomponenter: L-histidinhydroklorid, polysorbat 20, L-histidin, trehalodihydrat.

    Kontraindikationer:


    Dessa inkluderar sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, individuell intolerans mot läkemedlet, lungmetastaser, ledbehandling, inklusive kardiotoxiska läkemedel, barns ålder. Användningen av Herceptin hos gravida och ammande kvinnor är kontraindicerad.

    Herceptin: bruksanvisningar

    Varje gång du introducerar Trastuzumab, måste du övervaka patientens tillstånd: om feber, temperatur inte har uppstått. Vid metastatisk bröstcancer måste läkemedlet administreras varje vecka. Om behandlingen även innehåller paklitaxel eller docetaxel, ska dosen vara 4 mg / kg kroppsvikt under en och en halv infusion. Om frysningar och andra reaktioner uppstår, är det nödvändigt att avbryta användningen. Så snart febern sjunker, fortsätter infusionen att administreras.

    Om behandlingen även innehåller aromatashämmare är dosen densamma.

    Underhållsdoser är 2 mg / kg patientvikt under en halvtimmes infusion. Behandlingen utförs 1 gång per vecka tills sjukdomen börjar utvecklas.

    I de tidiga stadierna av bröstcancer är laddningsdosen 8 mg / kg, sedan under de kommande tre veckorna reduceras till 6 mg / kg av vikt. Infusionen genomförs en och en halv timme.

    Om administreringen av trastuzumab till patienten av någon anledning var mindre än 7 dagar passerade, administreras läkemedlet i en dos av 6 mg / kg. Fortsätt sedan introduktionen på ett individuellt schema. Om administrering av trastuzumab saknades i mer än sju dagar, ska Herceptin administreras i en mängd av 8 mg / kg. Dosen bör minskas till 6 mg / kg efter 3 veckor.

    Om reversibel mielosupression inträffar efter kemoterapi, ska Herceptin administreras efter minskad dosering av kemoterapi eller till och med annullera den.

    Hur man förbereder en lösning

    Det är förbjudet att blanda lösningen av Herceptin med andra droger. Med speciella förpackningar avsedda för infusion är Herceptin kompatibel. Aseptiska förhållanden måste tillhandahållas för att framställa lösningen för administrering.

    1. 1 flaska läkemedlet utspätt i 20 ml vatten, som är försedd med läkemedlet. Den innehåller bensylalkohol för antimikrobiell verkan. För att göra detta dra försiktigt vatten i en steril spruta och injicera sedan med en spruta med en stråle i en flaska Herceptin.
    2. Skaka försiktigt, utan att skaka, flaskan och rotera den.
    3. Vid skumbildning, låt lösningen stå i några minuter.
    4. Från flaskan med koncentrat, välj den valda volymen individuellt genom att mata in den i påsen för infusioner, som innehåller 250 ml 0,9% natriumklorid. Då måste förpackningen försiktigt inverteras för blandning. Lösningen måste kontrolleras av ögat - om det finns orenheter i det - och injicera det bara i patienten.

    anteckningar

    Koncentratet av den beredda lösningen ska vara färglös eller blekgul och klar. Koncentratets hållbarhet är 28 dagar vid en temperatur från 2 ° C till 8 ° C. Du kan använda sterilt vatten som lösningsmedel. I detta fall är Herceptins hållbarhet en dag. Lösningen kan inte frysas.

    Användningen av Herceptin själv är förbjuden! Endast med hjälp av en onkolog.

    Herceptin: biverkningar

    Förekomsten av biverkningar hos patienter efter applicering är möjlig i 50% av fallen.

    De vanligaste infusionsreaktionerna: frysningar, feber, illamående och kräkningar, tremor i benen, svaghet. Ibland kan ett sådant aphardium utvecklas.

    Vanliga biverkningar: Bröstsmärta, viktökning eller minskning, smärta i ryggen, nacken, generell försämring av hälsan, åtföljd av indisposition. I mycket sällsynta fall kan patienten falla i koma.

    På matsmältningsområdet: illamående, kräkningar, diarré, förstoppning, buksmärtor. I sällsynta fall finns gulsot, leversvikt.

    Hud: allergiska reaktioner, utslag, håravfall, nagellagring, inflammation, torrhet.

    Lungor, nasofarynx: hosta, andfåddhet, lungödem, bröstsmärta, rinnande näsa, näsblod, sinusit, rinit, pleurisy, andningssvikt. Ibland finns bronkospasmer, lunginflammation.

    Syn, hörsel: dövhet, riva, konjunktivit.

    Nervsystemet: huvudvärk, tremor, depression, ångest. Sällan: hjärnödem.

    Svåra biverkningar efter användning är sällsynta. Det är nödvändigt att noggrant övervaka patientens tillstånd, för att göra syreinhalationer för att undvika andfåddhet efter applicering. Samtidigt ökar risken för allvarliga biverkningar hos patienter med lungmetastaser. Dessutom, om patienten har hjärtsvikt eller ischemisk hjärtsjukdom, måste vård tas eftersom behandling kan vara dödlig.

    Interaktion med andra droger

    Ducept kan inte blandas med andra läkemedel. Det är också oförenligt med 5% glukoslösning. Den kardiotoxiska effekten ökar cyklofosfamid, epirubicin, doxorubicin vid interaktion med Herceptin.

    Herceptin: pris, recensioner

    I Ryssland kostar 1 flaska drogen cirka 45 tusen rubel. Men läkemedlet, trots det höga priset, är mycket effektivt. Det levereras vanligtvis på beställning på recept. Dessutom är köp av Herceptin mer lönsamt i Ryssland än i EU-länder.

    recensioner

    En vän lägger år i onkologic dispensary. Hon var under behandling med Herceptin. Naturligtvis led hon mycket av biverkningar då. Som de säger, välj den mindre av två onda. Hon hade ett första skede av bröstcancer, och över tiden minskade tumören på grund av kemoterapi och Herceptin. Hon överlevde, och hennes liv förändrades. Ja, det var ett mycket dyrt läkemedel för henne, och behandlingen var väldigt dyr, men människolivet är ovärderligt. Hjälpte världen. Tack till tillverkarna av detta läkemedel, låt min positiva återkoppling se andra som måste gå på det här sättet.

    Under ett helt år droppade Herceptin. Nu gick den andra. Ironiskt nog var det inga biverkningar. Jag tror det beror individuellt. Det var först skrämmande att gå och lägga mig när jag läste biverkningarna från Herceptin. Men allt fungerade. Biverkningarna från kemoterapi var mycket starka, men inte från Herceptin. Jag behandlas gratis, i Ryssland, var också Panangin ordinerat för förebyggande av hjärtsjukdom. Jag försöker vara mindre nervös, jag tänker på det goda. Hjärtat är inte styggt än.

    Och jag droppade Herceptin i två hela år, men med en lång paus. Jag kommer ihåg min första dropp. Det fanns biverkningar: värk, frossa fruktansvärda. Med efterföljande infusioner skedde detta inte i ungefär sex månader. Sedan försämrades naglarna, håret, huden blev mycket torr. Ett annat halvår passerade och behandlingen var över. Allt är långsamt återhämtat, det finns inga nya koner i bröstet. Livskvaliteten är naturligtvis annorlunda, men Herceptin är ett mycket bra och värdigt läkemedel. Jag är också bekant med bröstcancer. Hon ordinerades med röd kemoterapi och Herceptin. Här började hon skada hjärtat, och läkemedlet avbröts. Så allting är individuellt.

    Herceptin: Hjälper det med cancer?

    Om diagnosen är cancer...

    Herceptin (trastuzumab) är ett av de mest effektiva läkemedlen vid behandling av her2-positiv bröstcancer i nästan alla stadier.

    Det anses vara grunden för målterapi, eftersom läkemedlet verkar direkt på cancerceller som producerar en stor mängd her2-protein.

    Tumörer som producerar ett överskott av detta protein kallas her2-positiva.

    Effekten av Herceptin är besläktad med antikroppar, så dess användning kallas också riktad immunbehandling. Läkemedlet blockerar effekten av ett protein som stimulerar tillväxten och reproduktionen av cancerceller. Detta är särskilt viktigt på grund av att nästan varje fjärde brösttumör är her2-positiv, vilket innebär att sjukdomsförloppet är svårare.

    Herceptin-verkan

    Effekten av läkemedlet är som följer:

    • Läkemedlet minskar storleken på tumörfoci och förstör cancerceller som börjar spridas bortom det drabbade bröstet.
    • Storleken på tumören i bröstkorgen minskas före operationen.
    • Minskar risken för återkommande sjukdom efter operation.

    Indikationer för användning

    Herceptin är indicerat för patienter med endast her2-positiv bröstcancer. Det ger positiva resultat både i de tidiga stadierna av sjukdomen och med utseendet av metastaser.

    Läkemedlet rekommenderas för användning i följande fall:

    • Behandling av metastatisk her2-positiv bröstcancer;
    • Behandling av her2-positiv cancer hos patienter med tidiga former i samband med kemoterapi för att uppnå den mest positiva effekten.

    Studier av läkemedlet bekräftade att under och efter användning sänker även metastatiska tumörer väsentligt processen för extrahering av her2-protein.

    Hur trastuzumab introduceras

    Herceptin ordineras som regel intravenöst. Den första injektionen utförs inom 90 minuter, nästa - omkring 30. Vanligtvis utförs proceduren en gång i veckan.

    Men kliniska studier har visat att effekten uppnås med en mer sällsynt användning av läkemedlet. Det är tillräckligt att använda det en gång var tredje vecka. Användning av Herceptin skiljer sig från standardkemoterapi.

    Om den senare är ordinerad under en viss period, kan användningsperioden för läkemedlet vara mycket lång. Herceptin avbokas endast i två fall:

    1. När den önskade effekten inte längre kan uppnås;
    2. Vid användning av läkemedlet provocerar uttalade biverkningar.

    Om Herceptin är en del av en kombinationsbehandling med läkemedel som adriamycin, cyklofosfamid och taxol, kommer användningsperioden att begränsas till vissa termer.

    komplikationer

    Herceptin har en signifikant skillnad från vanliga kemoterapeutiska läkemedel. Trastuzumab har inte lika uttalade biverkningar, men de är fortfarande möjliga.

    Med introduktionen av läkemedlet ses ibland frossa, feber, illamående, kräkningar, huvudvärk, hosta, yrsel.

    10% av patienterna kan ha svaghet, smärta och obehag i bröstet, bröstsmärta, influensaliknande syndrom.

    Ännu mer sällan finns biverkningar från organ och system: diarré, illamående och kräkningar, muskel- och ledvärk, hudutslag, rodnad i huden, heta blinkningar, ökad hjärtfrekvens, hjärtsvikt, hosta, andfåddhet, urinvägsinfektioner, ökad rivning, konjunktivit.

    Målad terapi för bröstcancer: läkemedel

    Innehållet

    Många moderna kvinnor är ständigt rädda för sådana sjukdomar som bröstcancer. En malign brösttumör är en vanlig cancer hos kvinnor, och ofta kvinnor i det svagare könet dör till och med bröstcancer. Efter att ha diagnostiserat en sådan sjukdom försöker läkare ta bort cancerceller.

    Dessa celler kan förminskas genom strålterapi eller speciella preparat. För att förhindra att cancer återvänder, upprepas terapin, därigenom utsöndras cancerceller i kroppen. Eftersom kemoterapi inte är den säkraste behandlingsmetoden är det bättre att komplettera det med effekter på friska celler.

    Det är på denna princip som den riktade terapin för bröstcancer är baserad.

    Bröstcancer symptom

    Läkare berättar ständigt kvinnor om farorna med bröstcancer och uppmanar dem att regelbundet diagnostisera och ständigt självundersökningar av bröstet.

    Det finns inget svårt i självkontroll, och någon gynekolog kan undervisa detta, och modern teknik tillåter dig även att läsa om proceduren i proceduren på Internet.

    En sådan undersökning hjälper till att upptäcka bröstcancer i ett tidigt skede, och det tar bara några minuter. För att rädda sina liv från fara och utan kirurgi måste varje kvinna lära sig självkontrollen.

    Bröstcancer har ett antal speciella manifestationer, och märker att en kvinna vänder sig till en specialist:

    • groping formationer i bröstområdet
    • tätningar lokaliserade i bröstkörtlar och armhålor;
    • irritation av huden i bröstet utan uppenbar orsak (irritation liknar allergier);
    • ödem i bröstkörteln (om ett litet ödem inträffar före eller under menstruationen, är spänningen överflödig);
    • smärta när man trycker på bröstvårtor eller utseende av vätska från dem
    • asymmetriska bröst.

    Alla dessa symptom är inte korrekta indikationer på bröstcancer. Sådana manifestationer sammanfaller med symtomen på många sjukdomar och de är svåra att använda för noggrann diagnos. För att verifiera förekomst eller frånvaro av cancer bör en kvinna gå för att se en läkare vid de första angivna symptomen.

    Verkningsmekanismen för riktade terapi

    I utvecklingen av riktade terapi användes data från studier som klargjorde de grundläggande principerna för anpassning och spridning av cancerceller.

    På dessa celler finns speciella receptorer som aktiverar mekanismerna som hjälper tumören att växa, kringgå immunsystemet och ge chanser att spridas bortom fokus.

    Men enligt denna princip arbetar endast cancerceller, och friska har en helt annan handlingsprincip.

    Läkemedel som används i riktade terapi eliminerar ofta inte cancerceller, men stoppar bara vissa åtgärder som orsakas av dessa celler.

    Således målbehandling:

    • blockerar kommandon för att sprida cancerceller;
    • återställer de mekanismer som förebyggde karcinom (cancer).

    Målad terapi ordineras som den enda behandlingen, och i kombination med kemoterapi. Också målinriktad behandling ersätter inte strålbehandling eller kirurgi.

    Fördelar med riktade behandlingar

    Denna typ av terapi har ett antal fördelar på grund av vilka människor väljer exakt målbehandling.

    1. Denna behandling är lämplig för cancer i tidigt stadium. Dessutom observeras goda förutsägelser för bröstcancerkarcinom med utvecklade metastaser.
    2. Om det finns vissa kontraindikationer för kemoterapi är riktade behandling det bästa sättet.
    3. Inverkar inte på nivået av hemoglobin hos patienten.
    4. Praktiskt taget inga biverkningar.
    5. Om du kombinerar riktade terapi med mer konventionella behandlingsmetoder, minskas riskerna för återkommande malign tumör betydligt.
    6. Överlevnadsnivåer i denna behandling är ganska höga jämfört med andra behandlingsmetoder.

    Den största nackdelen med denna typ av cancerbehandling är det höga priset. Denna kostnad är en följd av svårigheterna vid tillverkning av droger, genomförandet av en mängd studier för att välja lämpliga läkemedel och omöjligheten att använda vissa droger bland ett brett spektrum av patienter.

    Indikationer av denna typ av terapi

    För vissa människor är sådan behandling det lämpligaste alternativet, och ibland det enda sättet att bli av med sjukdomen.

    Indikationerna för riktade terapi innefattar följande faktorer:

    • Den svåra situationen för en person som lider av cancer, vilket innebär att det är omöjligt att behandla kemi eller kirurgi.
    • partiell ersättning genom målbehandling av strålningsforskning eller kemoterapi för att minska effekten av skadliga ämnen på kroppen;
    • förebyggande åtgärder för uppkomsten av metastaser och ombildningen av en malign tumör;
    • behovet av att stoppa spridningen av cancer.

    Även om det inte är möjligt att uppnå en fullständig botemedel mot cancer med hjälp av riktade terapi är stopp av tillväxten av en tumör redan en viktig prestation.

    Läkemedel som används vid målmedicinering

    Läkemedel för denna behandling hjälper till att förhindra tillväxten av maligna tumörer och minska antalet cancerceller i tumören. Efter en sådan påverkan rör sig cancer från ett obskilt tillstånd till en långsamt utvecklande sjukdom, och en sådan sjukdomsförlopp är redan en positiv effekt. Läkemedel som används i denna terapi är indelade i flera typer.

    1. Läkemedel som påverkar specifika cancerceller.
    2. Läkemedel som gör förutsättningarna för utvecklingen av en tumör extremt olönsam.
    3. Läkemedel som blockerar signaler som går till karcinomceller.

    De flesta av dessa droger liknar ämnen som uppstår som ett resultat av intag av främmande element.

    Användning av Herceptin i målterapi

    Herceptin är en av de viktigaste drogerna som används vid denna behandling av bröstcancer. Forskare har inte helt bestämt hur detta läkemedel fungerar, vissa forskare föreslår att Herceptin verkar på cancerceller som antikroppar.

    Trots att man inte helt undersökt läkemedlets verkningsmekanism förblir effektiviteten obestridlig. Herceptin fungerar bäst på personer som inte har blivit föremål för någon cancer mot cancer före, medan kvinnor som har genomgått kemoterapi har återhämtat sig långsammare.

    Användningen av Herceptin utesluter inte heller andra riktade läkemedel för bröstcancer, ofta cancerceller förstörs av flera läkemedel samtidigt.

    Detta läkemedel har härdat ganska många kvinnor av bröstcancer, dess effektivitet har bevisats av många års effektivitet vid behandling av cancer. Övning har visat att de bästa resultaten visas när man använder flera droger från kemoterapi.

    Efter försvagning på onkologi används Herceptin redan som den enda medicinen. I de fall där cancern fortfarande spridas, slutar Herceptin inte ta, eftersom patientens chans att överleva ökar med honom. Detta läkemedel är användbart i alla former och stadium av onkologi.

    Även den mest aggressiva cancer när man tar detta läkemedel förstör kroppen, nästan två gånger långsammare.

    Användning av Herceptin kommer också att vara fördelaktigt efter kirurgisk avlägsnande av en malign tumör. Sådana åtgärder hjälper till att bli av med metastaser, och även om det inte finns några metastaser är detta ett bra förebyggande av deras utseende. För att konsolidera effekten tar patienten mer och betyder att undertrycka reproduktion av cancerceller.

    Välprövat läkemedel för att minska mängden kirurgi och strålbehandling. Herceptin-kursen indikeras före sådana drastiska åtgärder, eftersom läkemedlet eliminerar behovet av ytterligare operationer eller strålning. För att öka effektiviteten tillsätts trastuzumab till Herceptin.

    Herceptin har en sådan effekt på kroppen:

    • gör metastaser mycket mindre;
    • ökar livslängden vid omöjliga kirurgiska ingrepp
    • förstör ensamma cancerceller som har utvecklats genom kroppen från den ursprungliga tumören;
    • stör immunosuppression under behandlingen;
    • minskar sannolikheten för återutveckling av cancer även efter fullständig borttagning av malignitet;
    • skadar inte matsmältningssystemet;
    • Bland biverkningarna förekommer endast influensaliknande symtom;
    • kontraindikationer är sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.

    Effekten av Herceptin har visat sig inte bara av många bra recensioner, men också av enkel statistik, vilket visar en ökning av antalet återhämtade och en ökning i livslängden hos personer vars cancer inte är mottaglig för att slutföra återhämtningen.

    Vissa brösttumörer är inte mottagliga för behandling med Herceptin. Sådan immunitet kan vara både närvarande initialt och förvärvad över tiden. Om detta händer är Lapatinib ansluten till riktade terapi. Forskare har identifierat Lapatinibs förmåga att undertrycka tumörens immunitet mot Herceptin.

    Herceptin patient recensioner

    Det schweiziska anticancerläkemedlet Herceptin används ofta i onkologi av bröstcancer. Den aktiva aktiva substansen Trastuzumab är en monoklonal antikropp som produceras av immunceller. Prefixen "mono" och "klon" indikerar att antikroppar härrör från samma plasmaprogenitorcell.

    Herceptin används huvudsakligen i biokemisk antitumörbehandling för bröstcancer. Utseendet hos en tumör i glandulär bröstvävnad utlöses av patientens livsstil (99% av kvinnorna och 1% av männen), när många familjer vägrar att föda eller minska amning från ett och ett halvt till sex månader.

    Inte mindre viktig orsak till bröstcancer är den höga befolkningen hos äldre i samhället, och som det är känt efter 65 år ökar mutationen av körtelceller i bröstkörtelvävnaden 150 gånger.

    För bekvämligheten är läkemedlet Herceptin tillgängligt i form av ett lyofilisat för intravenös diffusion på sjukhus och i form av en lösning för subkutan administrering vid öppenvård.

    Om behandlingsregimen väljs korrekt och det finns en komplex effekt på sjuka celler (till exempel med platina- och xeloda-beredningar) börjar antikropparna att känna igen målet och inkapsla tumören, minska zonalmetastaser. Naturligtvis är behandlingen enligt många kvinnor dyr med möjliga biverkningar i början av behandlingen, men värt det.

    Om du inte kunde få Herceptin till ett reducerat pris, är det lämpligt att beställa det via utländska distributörer för att inte bli en falsk.

    Herceptin är högt berömd av både onkologer, kemoterapeuter och patienterna själva. Hittills finns det inga mer effektiva läkemedel mot cancer mot bröstcancer. Det är lämpligt att ta alla 16 droppare (full kurs) med ett intervall på 21 dagar, och sedan ta prov för att säkerställa att hotet har gått.

    Preparatet Herceptin baserat på den aktiva substansen Trastuzumab är avsedd för behandling av maligna tumörer i bröstet (metastatisk bröstcancer med tumöröveruttryck av HER2). Innehåller monoklonala antikroppar för att stoppa tumören och reducera metastaser.

    Kemoterapi för bröstcancer utförs enligt olika regimer, beroende på tumörens storlek, zonal spridning, terapeutisk linje och patientens ålder med hormonella egenskaper.

    1) Diffusionsmonoterapi med Herceptin bröstcancer med tumöröveruttryck av HER2 efter 1-2 kemoterapi-regimer.

    2) Herceptin + paclitaxel eller Herceptin + docetaxel under första behandlingslinjen.

    3) Herceptin + aromatashämmare i postmenopausen med positivt östrogen och / eller progesteron.

    4) Postoperativ adjuverande monoterapi med Herceptin, liksom profylaktisk terapi efter kemoterapi och strålbehandling.

    5) Initialt kemoterapi med doxorubicin och cyklofosfamid, och sedan Herceptin med paklitaxel eller docetaxel.

    6) Herceptin + docetaxel + karboplatin.

    7) För tumörstorlekar> 2 cm ordineras Herceptin som monoterapi efter neoadjuvant kemoterapi.

    - kvinnor under graviditet och amning

    - Patienter under 18 år

    - överkänslighet mot drogen

    - Patienter med klagomål om andfåddhet eller andningssvårigheter

    - patienter med hjärtinfarkt, angina pectoris eller ischemisk hjärtsjukdom, med kroniskt hjärtsvikt eller arytmi

    (alla patientklagomål under läkemedlets år)

    - hjärtsjukdomar

    - ökat blodtryck

    - infektion av postoperativa sår

    - febernutropeni, anemi, neutropeni, leukopeni, trombocytopeni;

    - mycket ofta - sömnlöshet ofta - ångest, depression, nedsatt tänkande;

    - tremor, yrsel, huvudvärk

    - mycket ofta - konjunktivit, ökad rivning sällan - torra ögon;

    - Erytem, ​​utslag, svullnad i ansiktet, alopeci;

    - artrit, ryggsmärta, ossalgi, muskelspasmer

    - njursvikt, glomerulonephritis

    - ARVI, hosta (efter hög dosering).

    Dosering och behandlingskurs:

    Varje patient testas för HER2-tumöruttryck före behandling.

    Behandlingen utförs under kontroll av cytotoxicologists enligt ett individuellt schema. Intervaller mellan kurser 21 dagar.

    Herceptin för in / i introduktionen och s / c administrationen är inte föremål för utbytbarhet! Introduktionsformen är förbjuden att förändras!

    Herceptin för subkutan administrering bör inte blandas eller lösas med andra läkemedel.

    Den maximala enkeldosen - 960 mg.

    Eftersom kursen väljs individuellt av den behandlande läkaren för varje patient finns det inget standardschema.

    Den årliga kursen med pauser kräver i genomsnitt 18 injektioner av Herceptin. Med slutbehandling (efter operation eller kemoterapi) kan en mindre kurs vara nödvändig.

    Det är svårt att beräkna hela kursen för alla kemoterapeutiska medel, eftersom resultaten av terapi är okända i förväg. Vilka droger behöver läggas till under kursen bestäms av samrådet.

    Dessutom beror mycket på den morfologiska diagnosen, resultaten av FISH-studien, den erforderliga dosen av Herceptin (med hänsyn till ålder, tumörstorlek, etc.).

    Med rubelkursen i mitten av 2016, genomsnittliga priser:

    Leverans med bud i Moskva: 150 rubel., För Moskva Ringväg 200 rubel. Beställningar från 5000 gnid. gratis inom Moskva ringväg

    Herceptin lyofilisat 150 mg 1 st, Hoffmann La Roche Schweiz / Ryssland - 19000,00 gnidning.

    Herceptin lyofilisat + lösningsmedel 440 mg 1 st, Hoffmann La Roche Schweiz / Ryssland - 49000,00 gnidning.

    Herceptin lösning 600 mg / 5 ml nr 1, Hoffmann La Roche Schweiz - 78000.00 gnidning.

    1) Avastin koncentrat för infusion

    2) Vektibix koncentrat för infusion

    3) Mabthera koncentrat till infusion

    4) Erbitux lösning för infusion

    5) Arzerra koncentrat för infusioner

    6) Removab koncentrat för infusion

    7) Peret koncentrat för infusion

    8) Rituximab koncentrat för infusion

    9) Acelliumkoncentrat för infusioner

    10) Mabthera subkutan lösning

    11) Beiodime set: [koncentrat till infusionsvätska, 420 mg / 14 ml (Perietuzumab)) Nr 1 + lyofilisat för beredning av koncentrat för beredning av infusionsvätska, 440 mg (Herceptin (trastuzumab)) Nr 1 + lösningsmedel bakteriostatiskt vatten för injektion) 20 ml №1]

    12) Cadilla lyofilisat för infusion

    13) Gaziva koncentrat för infusion.

    Studien bekräftade att Herceptin förlänger livet utan cancer

    Den 11 mars gjorde den internationella bröstcancerforskningsgruppen (Breast International Group - BIG) och Roche-företaget ett gemensamt uttalande att de positiva effekterna av Herceptin (Trastuzumab) på bröstcancerpatienter i de tidiga stadierna med HER2-överuttryck kvarstår i flera år efter upphörande av behandlingen och som ett resultat den tid under vilken en kvinna kan leva utan cancer ökar. Herceptinbehandling varade ett år, varaktigheten av observationen var fyra år. Dessa data presenterades vid den tidiga scenen bröstcancer terapi konferensen hölls i St. Gallen, Schweiz.

    HERA (HERceptin Adjuvant) -studien visade att kvinnor som fick Herceptin jämfört med kvinnor som inte fick denna behandling fick 25% lägre risk för återkommande bröstcancer. Efter fyra års medicinsk observation levde 90% av kvinnorna som fick Herceptin levande.

    Förutom signifikanta terapeutiska fördelar bekräftade analysen av resultaten den goda långsiktiga säkerhetsprofilen för Herceptin: under observationerna av fyra år fanns ingen uttalad negativ effekt på hjärtfunktionen och inga signifikanta problem med tolerabiliteten hittades.

    "Dessa data är oerhört viktiga för behandling av bröstcancer," sade ledande forskare vid HERA och chef för BIG, Dr. Martin Piccart.

    "HERA är den första av fyra storskaliga studier om användning av Herceptin för behandling av tidig bröstcancer med överuttryck av HER2, vilket bekräftade de långsiktiga fördelarna med ett års behandling med Herceptin."

    "De positiva långsiktiga resultaten av studien bekräftar att användningen av Herceptin ger en chans för kvinnor med denna aggressiva form av bröstcancer att återhämta sig", säger Rosh William M. Burns, chef för Pharma-divisionen i företaget.

    Det är känt att bröstcancer med överuttryck av HER2 kännetecknas av en dålig prognos, men de första resultaten från HERA-studien, som publicerades 2005, visade Herceptins oförmåga att minska risken för återkommande av denna typ av cancer (överlevnad utan tecken på sjukdom).

    "Det är väldigt glädjande att inse att nu när Herceptin är basen för terapi, kan bröstcancerpatienter med HER2-överuttryck vara övertygade om sin framtid", sade ledande forskare i HERA-studien från National Cancer Institute (Istituto Nazionale Tumori), Milano, Italien, Herr Luca Gianni.

    Hittills har resultaten från alla fyra huvudstudierna (HERA, NSABP B-31, NCCTG N9831 och BCIRG 006) bekräftat att Herceptin ökar livslängden hos bröstcancerpatienter i de tidiga stadierna med HER2-överuttryck.

    Om HERA-studien
    HERA är en stor fas III internationell studie som utförs av Roche i samarbete med BIG.

    Syftet med studien var att inkludera Herceptin som en adjuvansbehandling för bröstcancerpatienter med HER2-överuttryck i de tidiga stadierna, där över 5000 patienter inkluderades.

    Det primära kriteriet för effekt är överlevnad utan tecken på sjukdom (VBPZ), sekundär övergripande överlevnad (OS) och hjärtsäkerhet.

    Resultaten som erhölls efter två års observation i HERA-studien visade att, jämfört med kontrollgruppen (utan Herceptin), patienter som efter avslutad adjuverande kemoterapi och / eller strålterapi tillsatte Herceptin till behandlingen (1 gång i 3 veckor för 1 år), finns en betydande förbättring av OECD-indexet. Den relativa risken för återfall minskas med 36% (riskfrekvens [RR]: 0,64; 95% konfidensintervall [CI]: 0,54, 0,76; p = 0,0001). Jämfört med kontrollgruppen minskade risken för död med 34% (RR: 0,66, 95% CI: 0,47, 0,91, p = 0,01115) hos patienter som fick Herceptin. Efter publiceringen av dessa oöverträffade resultat 2005 visade mer än 50% av patienterna från kontrollgruppen sitt val till förmån för Herceptin och flyttade till "gruppen som fick Herceptin".

    Huvudsyftet med denna analys var att jämföra effekten och säkerheten för enårsherceptinbehandling och observationen av patienter som inte tog Herceptin fyra år efter införlivandet i studien.

    Resultaten av analysen av patientdata som ingår i studien (alla patienter som ingår i studien som tog minst en dos av ett läkemedel) visade att risken för återfall av cancer var 25% lägre hos patienter som fick Herceptin än hos dem som inte fick detta läkemedel. (kontrollgrupp) (RR 0,76; p = 0,0001).

    Under det fjärde året av uppföljning observerades inte återfall av sjukdomen hos cirka 79% av patienterna som fick Herceptin, och i kontrollgruppen var denna siffra endast 73%. När det gäller säkerhet var förekomsten av allvarlig hjärtdysfunktion i samband med adjuverande terapi med Herceptin endast 0,8%.

    Dessa resultat bekräftade fördelarna med och säkerheten för ettårig Herceptin-behandling hos bröstcancerpatienter med HER2-överuttryck i de tidiga stadierna. Möjligheten till självständig övergång av patienter från kontrollgruppen till den aktiva var också beaktad.

    De erhållna data tyder på att Herceptin också var effektivt hos patienter som bytte från kontrollgruppen till det aktiva, d.v.s. även om behandlingen med Herceptin inte påbörjades omedelbart, men någon gång efter avslutad adjuverande kemoterapi.

    HERA-studien pågår. De slutliga resultaten förväntas publiceras under 2011.

    Om bröstcancer
    I hela världen är bröstcancer (BC) den vanligaste formen av malign sjukdom hos kvinnor. Varje år diagnostiseras mer än 1 000 000 nya bröstcancerfall i världen och cirka 400 000 kvinnor dör av denna sjukdom.

    I HER2-positiv bröstcancer finns en ökad mängd HER2-protein närvarande på ytan av tumörcellerna. Detta definieras som "HER2-positiv status". Positiv HER2-status är registrerad hos 20-25% av patienterna med bröstcancer.

    Om Herceptin (Trastuzumab)
    Herceptin är en humaniserad antikropp som binds till HER2-proteinet och blockerar dess funktion. Syntes av HER2 styrs av en speciell onkogen.

    Den unika egenskapen hos Herceptin ligger i dess förmåga att aktivera kroppens immunförsvar och blockera HER2-receptorerna. Denna riktade åtgärd bidrar till förstörelsen av tumören.

    Herceptin har visat sin oförutsedda effekt vid behandling av både HER2-positiv bröstcancer i sina tidiga stadier såväl som vanlig (metastatisk) sjukdom.

    Herceptin monoterapi och dess kombination med standardkemoterapi (samtidigt eller i följd) har visat sig öka responsfrekvensen, sjukdomsfri överlevnad och övergripande överlevnad, vilket upprätthåller livskvaliteten hos patienter med HER2-positiv bröstcancer.

    I Europa erhölls tillstånd att använda Herceptin för behandling av vanlig (metastatisk) HER2-positiv bröstcancer år 2000 och för behandling av HER2-positiv bröstcancer i tidiga skeden (som en adjuvansbehandling) under 2006.

    I de senare skeden av sjukdomen är Herceptin för närvarande godkänt för användning i kombination med paklitaxel i den första raden av behandling hos patienter som inte kan använda antracykliner, i första raden i kombination med docetaxel, och även som en tredje rad monoterapi. Kombinationen av Herceptin och en aromatashämmare har godkänts för behandling av patienter med metastatisk bröstcancer med positiv HER2-status och postmenopausala hormonreceptorer. I de inledande stadierna av sjukdomen används Herceptin efter standard-adjuvans kemoterapi.

    Herceptin säljs i USA av Genentech, i Japan av Chugai, och i resten av världen av F. Hoffmann-La Rosh Ltd. Sedan 1998 har över 600 000 patienter med HER2-positiv bröstcancer behandlats med Herceptin.

    Om Roche
    Roche är en av ledarna inom sjukvårdsmarknaden, som kommer in i världens fem största företag inom läkemedelsområdet, och rankas först i världen inom diagnostikområdet.

    Roche har som huvudmål att producera och marknadsföra innovativa produkter och moderna diagnostiska verktyg som kan spara patienternas liv, öka och förbättra livskvaliteten avsevärt.

    Företaget grundades 1896 i Basel, Schweiz och har idag kontor i 150 länder och en personal på över 80 000 personer.

    Som en av de ledande tillverkarna av originalmedicin inom området onkologi, virologi och transplantologi, ägnar bolaget särskild uppmärksamhet åt kombinationen av effektiviteten hos sina produkter med bekvämligheten och säkerheten för deras användning. Förutom företaget F. Hoffmann-La Roche inkluderar Roche-gruppen Genentech, USA och Chugai, Japan.

    Om den internationella gruppen för bröstcancerstudier (BIG)
    Breast International Group är en internationell ideell organisation som förenar bröstcancerforskningsgrupper från hela världen och är baserad i Bryssel, Belgien.

    Skapat av välrenommerade europeiska forskare 1996 har BIG för närvarande 44 forskargrupper från Europa, Kanada, Latinamerika och Asien och Stillahavsområdet. Dessa grupper är kopplade till 3 000 specialkliniker och forskningscentra runt om i världen.

    BIG samarbetar också med National Cancer Institute (NCI), USA och de nordamerikanska samarbetsgrupperna. BIG och nordamerikanska organisationer är en kraftfull integrerande kraft i bröstcancerforskningsarenan.

    För att uppnå ett genombrott inom bröstcancerforskningen, eliminera repeteringar av felfria försök och att ge optimal vård åt patienter, forskare som arbetar inom detta område strävar efter samordnat arbete.

    BIG bidrar således till att avlägsna forskning inom bröstcancer på internationell nivå genom att stimulera de gemensamma aktiviteterna hos gruppmedlemmar och vetenskapsmän i deras oberoende, men samtidigt samarbete med läkemedelsproducenter. www.breastinternationalgroup.org Referenser: Smith I, Procter M, Gelber RD, et al., Lancet 2007; 369: 29-36

    Världshälsoorganisationen, http://www.who.int/cancer/detection/breastcancer/en/

    Ferlay J et al., GLOBOCAN 2002. Cancerincidens, mortalitet och prevalens över hela världen. IARC CancerBase No.5, Version 2.0. IARCPress, Lyon, 2004. 2004